Muntii Rodnei- Complexul Borsa-Vf.Pietrosul-Borsa

Română
Forumuri: 

Buna ziua!

Peste doua saptamani vrem sa parcurgem traseul -Complexul Borsa (cu telescaun)-Cascada Cailor-Saua Gargalau-Vf.Pietrosul-Borsa.

Avand in vedere ca suntem amatori as vrea sa cer ajutor/pareri/sfaturi de la Voi cu experienta. :)

Putem sa facem in trei zile (daca vremea este buna)?Unde sa campam? Cati litri de apa sa ducem pe persoana?Unde gasim izvoare ?Marcaje,pericole etc,etc.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cu stima:

Magyari Levente

imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua! Pentru itinerariul propus, cele 3 zile sunt ok, cu condiția să aveți condiție fizică pentru cei peste 40 km de parcurs. Cu cort in spate si mâncare pe 3 zile.

Cel mai importat este să urmăriți prognoza meteo. Lunile iulie-august sunt foarte schimbătoare pe munte și se pot solda cu ploi torențiale cu grindină și descărcări electrice. Cea mai calmă perioadă pentru creste este luna septembrie.

Locuri agreate de campat și cu izvoare ar fi: Tăul Știol, Refugiul din Șaua Gărgălău, Refugiul La Cărți din Șaua Între Izvoare și Lacul iezer. Luați de la izvoare minim 2 l de apă pe persoană. pentru că distanțele sunt lungi.

Nu uitați de cremă pentru soare, aveți un parcurs la peste 2000 m. Încălțăminte de drumeție, purtată cel puțin în 2-3 ture înainte de tură, ca să nu vă "bată". Folie de supraviețuire, trusă medicală, telefon și powerbank.

Cam astea ar fi. Cărări bune!

imaginea utilizatorului MAGYARI LEVENTE

Multumesc pentru raspuns. :)