Touristik Label - 1603MB12: Acumularea Tărlung-Săcele - Culmea Munţilor Grohotiș - Acumularea Tărlung-Săcele

0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
77,10km
Urcare
2283m
Coborâre
2284m
Vârf
1754m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu destul de lung, cu o diferenţă semnificativă de nivel. Traseul pleacă de la coada lacului de acumulare Tărlung-Săcele și urcă spre Pasul Predeluș, pe drumul pietruit de pe Valea Doftanei. Din pas coborâm spre Trăisteni și după o pauză binemeritată pornim mai departe pentru că ne așteaptă o urcare mai serioasă spre Culmea Munţilor Grohotiș. Urmăm drumul forestier de pe Valea Negrașu și după mai mulţi kilometri (ce includ pe final și o porţiune scurtă de push bike) ieșim din pădure iar perspectivele munţilor Grohotiș ni se deschid. Ocolim vârfurile Grohotișul și Bobu Mic pe frumoase drumeaguri de pământ, pe alocuri înierbate, la peste 1700 m, pentru a coborî treptat spre Pasul Bratocea. Ajunși aici, nu ne rămâne decât să coborâm pe drumul naţional înapoi la coada lacului de acumulare Tărlung-Săcele pentru a încheia un circuit istovitor dar cu multe recompense pe parcurs.

Etape

Acumularea Tărlung-Săcele - Pasul Predeluș - Trăisteni - Culmea Munţilor Grohotiș - Pasul Bratocea - Acumularea Tărlung-Săcele

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Acumularea Tărlung-Săcele - Culmea Munţilor Grohotiș - Acumularea Tărlung-Săcele în Braşov, Prahova, Braşov Ciclist este un traseu de ciclism dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră