Touristik Label - 326MN37: Aluniş – Poiana Cozanei

Legătura Complexul rupestru de la Aluniș – Poiana Cozanei
Traseul 37 Bandă Roșie este traseul de acces la Poiana Cozanei - bază de pornire și loc de campare pentru vizitarea Așezărilor Rupestre - practic ”inima” Țării Luanei. Traseul urmează un drum forestier care urcă peste o creastă, apoi o potecă care coboară în poiană. Înainte de drumeție, merită vizitat și Complexul rupestru de la Aluniș.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,50km
Durată
~1:15h
Urcare
250m
Coborâre
191m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte pe un drum de macadam, care se bifurcă înspre dreapta la curba drumului principal din Aluniş (DC71), pe lângă un grajd cu fân. Pornim pe acest drum spre E, coborând iniţial, iar apoi, după 280 m, urcând spre o stână. Depăşim stâna şi continuăm urcarea pe păşune, spre NE (păstrând...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Aluniş – Poiana Cozanei

Descriere

Traseul 37 BR face legătura între Aluniș și Poiana Cozanei - bază de acces la Așezările (Vestigiile) Rupestre - „Athos-ul românesc” - sihăstrii sau lăcașuri de cult creștin din timpuri străvechi. Un traseu relat...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

În general, marcaje rare; în locurile deschise (păşuni, fâneţe, poieni), marcaje inexistente. Iarna, zăpada nebătută poate duce la mărirea timpului de parcurgere a traseului în mod substanţial.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Aluniş – Poiana Cozanei in Buzău, Buzăului is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului pv1

Sunt multe zone fara umbra - pasuni. Circa  60 min din cele 75-90 minute pot fi prin soare. Iarba poate fi inalta si sunt multe locuri cu urzici. Poate fi o provocare sa mergi fara pantaloni lungi.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră