Touristik Label - 714MN27: Băile Herculane - Izvorul Diana III

Legătura Băile Herculane - Foişorul Verde - Izvorul Diana III
Traseul 27 Punct Albastru este un traseu ușor de belvedere ce urcă deasupra stațiunii Băile Herculane. Vizităm Platoul Coronini, Foişorul Verde și Izvorului Diana III. Priveliști spre Valea Cernei și abrupturile Munţilor Mehedinţi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,50km
Durată
~1:00h
Urcare
155m
Coborâre
145m
Vârf
293m

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în dreptul casei cu nr.44 de pe strada Zăvoiului din staţiunea Băile Herculane. În acest punct începe un drum de căruţă care urcă pe lângă pârâul Valea Mare, apoi urmează câteva serpentine mai largi până pe Platoul Coronini. În partea de jos a poienii marcajul punct albastru se desparte de marcajele triunghi roșu și punct galben, care urcă spre capătul de sus al acesteia. Marcajul punct albastru intră în pădure prin partea dreaptă a poienii și continuă pe curbă de nivel până la Foișorul Verde, iar apoi coboară în staţiune în dreptul Izvorului Diana III.

Etape

Băile Herculane - Cartier Zăvoi - Platoul Coronini - Foişorul Verde - Izvorul Diana III

Descriere

 

Traseul 27 PA este traseul ce scurtează varianta marcată cu PG (traseul 26) urcă la Platoul Coronini, apoi vizitează Foişorul Verde și Izvorul Diana III. Este un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel, în aprox. 1 h de drumeție.

Pornim din staţiunea Băile Herculane, alături de TR (traseul 25) și PG (traseul 26) pe un drum de căruţă care urcă pe Valea Mare, la Platoul Coronini, depășește niște grădini și ajunge la un loc de popas unde poteca TR se deprinde pe Cracul lui Arendaşu, urcând pieptiș pe versant până la poteca de creastă BR (traseul 37). 

Suntem în partea de jos a poienii, intrăm în pădure și continuăm la dreapta pe curbă de nivel până la un foișor (Foișorul Verde), de unde poteca coboară mai accentuat şi ajunge la Izvorul Diana III. Coborâm pe o scara betonată până la drumul asfaltat din staţiunea Băile Herculane. Forajul Diana (Diana III) este amplasat pe falia Diana, în malul drept al Cernei şi a fost săpat până la 260 m adâncime.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane - Izvorul Diana III in Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră