Touristik Label - 205MN38: Braşov (Pietrele lui Solomon) - Vf. Postăvaru - Cabana Trei Brazi - Predeal

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
20,60km
Durată
8:45-9:15h
Urcare
1390m
Coborâre
1060m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la staţia de autobuz Pietrele lui Solomon, urcăm pe potecă şi pe drumul forestier de pe Valea cu Apă până în Poiana Nisipului. Cotim la dreapta pe un drum de exploatare, până la o intersecţie de drumuri înainte de Poiana Braşov. Cotim la stânga pe un vâlcel şi pe o vale seacă, până în Poiana lui Drester. Urcăm până în capătul poienii şi, prin câteva serpentine prin pădure, ajungem la culmea Crucuru, pe care o urmăm la dreapta până la pârtia Sulinar. Ocolim pe stânga lacul artificial din poiana Ruia, traversăm pârtia şi, prin pădure, ajungem pe câteva serpentine la Cabana Postăvaru/Julius Romer. Urmăm marcajele pe curbă de nivel şi ajungem la poiana Trei Fetiţe. Coborâm la stânga spre a doua poiană mare şi apoi, pe Spinarea Calului, până într-o şa joasă. Urmăm drumul de exploatare peste dealul Cărbunarilor, până la Cabana Poiana Secuilor. Pe drumul de maşină şi pe marcaje, ajungem la hotelul Trei Brazi şi, de aici mai departe, pe drumul auto asfaltat şi pe deasupra lui (pe partea dreaptă), urmăm marcajele care ne duc pe lângă Hotelul Cabana Vânătorilor spre Predeal. Din spatele hotelului amintit, o variantă a traseului coboară pe străzi până la gara Predeal.

Etape

Braşov (Pietrele lui Solomon) - Culmea Crucuru - Cabana Postăvaru/Juliu Romer - Vf. Postăvaru - Spinarea Calului - Cabana Poiana Secuilor - Cabana Trei Brazi - Predeal

Observații

Inaccesibil iarna între Vârful Postăvaru-Spinarea Calului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov (Pietrele lui Solomon) - Vf. Postăvaru - Cabana Trei Brazi - Predeal în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră