Touristik Label - 305MN39: Braşov - Poiana Braşov

Legătura Brașov - Poiana Braşov, pe Drumul Vechi
Traseul nr. 39 Bandă Roșie este traseul de legătură între Brașov și Poiana Brașov, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul spre Poiană, urmând Drumul Vechi pietruit, utilizat de vehicule până în 1966, când s-a construit noua şosea. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, într-o urcare lină.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,18km
Durată
1:15-1:45h
Urcare
300m
Coborâre
0m
Vârf
1035m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la Pietrele lui Solomon de la capătul asfaltului (stație de autobuz) (intersecție cu traseul 38). Lăsăm în stânga traseul 38 și trecem de bariera ce oprește accesul motorizat pe drumul vechi. Urmăm drumul pietruit pietonal amenajat cu balustrade de lemn. După 575m lăsăm în dreapta varianta traseului 40 și continuăm 1,4 kilometri în urcare ușoară până la bariera aflată 50 de metri mai jos de hotelul Căprioara (Poiana Mică). Cotim stânga pe la liziera pădurii și după 100 de metri ne intersectăm cu traseul 42. Intrăm la stânga prin pădure pe deasupra șoselei asfaltate și după un kilometru de urcare ajungem la hotelul Ruia (intersecție cu traseele 33, 52, 53). Pe strada Poiana Ursului și apoi Poiana Soarelui ajungem la secția de Poliție (intersecție cu traseul 54) și la intrarea pe strada Valea Lungă (intersecție cu traseul 55).

Etape

Braşov - Poiana Braşov (Drumul Vechi)

Descriere

Traseul nr. 39 BR face legătura între Brașov și Poiana Brașov, pe Drumul Vechi, utilizat de vehicule până în 1966, un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, câștigând aprox. 320 m diferență de nivel. 

Traseul pornește din cartierul Schei, de lângă Pietrele lui Solomon (700 m alt.) (intersecție cu traseul 38), pe drumul din dreapta, interzis circulației vehiculelor. Fostul drum principal al Poienii, utilizat de vehicule până în 1966, când s-a construit noua şosea, amenajat cu balustrade de lemn, ne conduce până la varianta traseului 40 BA, pe care o lăsăm în dreapta și vom continua 1,4 km în urcare ușoară până la bariera aflată 50 de m mai jos de hotelul Căprioara (Poiana Mică). Pe această porțiune, zărim printre molizi şi fagi, o stâncă cu aspect de turn, denumită de localnici "Bisericuța". Continuăm urcuşul pe Drumul Vechi, iar după 20 min ajungem în Poiana de Sus, în dreptul hotelului Ruia şi a centrului de echitaţie (intersecție cu traseele 33, 52, 53).

Situată la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 m, Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România și totodată un important centru turistic internațional, cu numeroase hoteluri de lux și restaurante.

De aici se ajunge într-o intersecţie (1020 m alt), lângă hotelul Poiana Ursului, apoi continuăm pe strada Poiana Ursului și Poiana Soarelui până la secția de Poliție (intersecție cu traseul 54 CR - traseul spre vârful Postăvaru) și la intrarea pe strada Valea Lungă, intersectăm traseul traseul 55 PR).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Poiana Braşov in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră