Touristik Label - 305MN39: Braşov - Poiana Braşov

Traseul nr. 39 Bandă Roșie este traseul de legătură între Brașov și Poiana Brașov, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul spre Poiană, urmând Drumul Vechi pietruit, utilizat de vehicule până în 1966, când s-a construit noua şoşea. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, într-o urcare lină de 320 de m diferență de nivel.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
4,18km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
325m
Coborâre
10m
Vârf
1035m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la Pietrele lui Solomon de la capătul asfaltului (stație de autobuz) (intersecție cu traseul 38). Lăsăm în stânga traseul 38 și trecem de bariera ce oprește accesul motorizat pe drumul vechi. Urmăm drumul pietruit pietonal amenajat cu balustrade de lemn. După 575m lăsăm în dreapta varianta traseului 40 și continuăm 1,4 kilometri în urcare ușoară până la bariera aflată 50 de metri mai jos de hotelul Căprioara (Poiana Mică). Cotim stânga pe la liziera pădurii și după 100 de metri ne intersectăm cu traseul 42. Intrăm la stânga prin pădure pe deasupra șoselei asfaltate și după un kilometru de urcare ajungem la hotelul Ruia (intersecție cu traseele 33, 52, 53). Pe strada Poiana Ursului și apoi Poiana Soarelui ajungem la secția de Poliție (intersecție cu traseul 54) și la intrarea pe strada Valea Lungă (intersecție cu traseul 55).

Etape

Braşov - Poiana Braşov (Drumul Vechi)

Descriere

Traseul nr. 39 BR este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul din Brașov spre Poiană, pornind de lângă Pietrele lui Solomon, urmând Drumul Vechi pietruit, ajungând în Poiana de Sus (Poiana Mica), și continuând până în Poiana Brașov.

Traseul pornește din cartierul Schei, de lângă Pietrele lui Solomon (700 m alt.) (intersecție cu traseul 38), cotind pe drumul din dreapta, interzis circulației vehiculelor. Fostul drum principal al Poienii, utilizat de vehicule până în 1966, când s-a construit noua şoşea, amenajat cu balustrade de lemn, ne va conduce până la varianta traseului 40, pe care o vom lăsa în dreapta și vom continua 1,4 kilometri în urcare ușoară până la bariera aflată 50 de metri mai jos de hotelul Căprioara (Poiana Mică). Pe această porțiune, vom zări printre molizi şi fagi, o stâncă cu aspect de turn, denumită de localnici "Bisericuța". Continuând urcuşul pe Drumul Vechi, după 20 minute vom ajunge în Poiana de Sus (Poiana Mica), în dreptul hotelului Ruia şi a centrului de echitaţie (intersecție cu traseele 33, 52, 53).

Situată la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 m, Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune pentru sporturile de iarnă din România și totodată un important centru turistic internațional, cu numeroase hoteluri de lux și restaurante.

În curând se ajunge într-o intersecţie (1020 m altitudine), lângă hotelul-restaurant Poiana Ursului, de unde se va continua pe strada Poiana Ursului și apoi Poiana Soarelui până la secția de Poliție (intersecție cu traseul 54 - traseul spre vârful Postăvaru, marcat cu cruce roşie) și la intrarea pe strada Valea Lungă (intersecție cu traseul 55).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov - Poiana Braşov in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment