Touristik Label - 1001MN12: Buşteni - Şaua Baiului - Cabana Diham

Traseul clasic Bușteni- Cabana Diham
Traseul nr. 12 Triunghi Albastru este considerat unul dintre cele mai ușoare trasee montane din Bucegi, potrivit și pentru copii obișnuiți cu 8-9 km de drumeție, fără prea multe dificultăți. El străbate Valea Cerbului până la Cabana Gura Diham (comun cu traseul 11 BR), apoi merge încă aproximativ 1 h până în Șaua Baiului, de unde este comun cu Traseul nr 13 TG (ce vine de la Azuga) pe un drum auto nemodernizat, pentru 20-25 de minute până la Cabana Diham.
4.25

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,91km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
480m
Coborâre
50m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Gara Buşteni urmăm spre nord DN1 până la strada Nestor Ureche, facem stânga pe aceasta până la drumul asfaltat de pe Valea Cerbului și continuăm până la Gura Diham. Urcăm printr-un culoar de pădure și după 10 minute facem dreapta pe piciorul sud-estic al Muntelui Diham pe versantul drept (geografic) al Cracului Dihamului. Pe lângă conducta de gaze urcăm în Şaua Baiului (se remarcă doi stâlpi de retransmisiuni) şi apoi, pe un drum auto nemodernizat, ajungem la Cabana Diham.

 

Etape

Buşteni - Cabana Gura Diham - Şaua Baiului - Cabana Diham

Descriere

Traseul Cabana Gura Diham – Cabana Diham este probabil pentru mulți dintre drumeți, un traseu al amintirilor, un traseu de inițiere din perioada copilăriei, cu popas / înnoptare la Cabana Diham, un traseu familiar pentru cei mici și mari, de dificultate medie (mai puțin iarna când are unele porțiuni cu gheață).

Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă şi este în acelaşi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham (1320 m) este o destinaţie spectaculoasă şi accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată. 

Traseul pornește din Gara Bușteni sau de la Căminul Alpin. Odată ajunși la drumul de pe Vaea Cerbului, după intersecția cu traseul 6, continuăm pe şosea, iar în cca. 30-40 min de la Buşteni şi după ce traversăm pe un mic pod Pârâul Hoagelor ajungem la ramificaţia drumurilor spre Plaiul Fânului - Poiana Coştilei (Traseul 10 spre Cabana Omu). Traseul nostru urmează drumul pietruit şi după cca. 0.5 h ajunge la Cabana Gura Diham (987 m). (Bușteni - Cabana Gura Diham 1 - 1, 5 h).

De aici urcăm prin spatele cabanei şi după 10 minute lăsăm în stânga traseul 11 (bandă roşie). Noi urcăm în dreapta prin pădure pe piciorul sud-estic al Muntelui Diham pe versantul stâng (drept geografic) al Cracului Dihamului. În 40-45 de minute continuăm pe lângă conducta de gaze până în Şaua Baiului (legătura cu traseele 13, 14, 15, 16, 18, 45) (se remarcă doi stâlpi de retransmisiuni) şi apoi, pe un drum auto nemodernizat, ajungem în 20-25 de minute la Cabana Diham.

Observații

Iarna pot apărea unele porțiuni cu gheață

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Buşteni - Şaua Baiului - Cabana Diham în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova este un traseu de drumeţie mediu.
0
Average: 4.3 (4 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului falafel

Frumos

Traseu încheiat la data de: 
Sâmbătă, Septembrie 19, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră