Touristik Label - 1001MN12: Buşteni - Şaua Baiului - Cabana Diham

Traseul clasic Bușteni- Cabana Diham
Traseul 12 Triunghi Albastru este considerat unul dintre cele mai ușoare trasee montane din Bucegi, potrivit și pentru copii obișnuiți cu 8-9 km de drumeție. Străbatem Valea Cerbului până la Cabana Gura Diham, apoi urcăm în Șaua Baiului, de unde ținem drumul spre Cabana Diham, o importantă bază turistică a Bucegilor.
4.25

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,91km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
480m
Coborâre
50m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Gara Buşteni urmăm spre nord DN1 până la strada Nestor Ureche, facem stânga pe aceasta până la drumul asfaltat de pe Valea Cerbului și continuăm până la Gura Diham. Urcăm printr-un culoar de pădure și după 10 minute facem dreapta pe piciorul sud-estic al Muntelui Diham pe versantul drept (geografic) al Cracului Dihamului. Pe lângă conducta de gaze urcăm în Şaua Baiului (se remarcă doi stâlpi de retransmisiuni) şi apoi, pe un drum auto nemodernizat, ajungem la Cabana Diham.

 

Etape

Buşteni - Cabana Gura Diham - Şaua Baiului - Cabana Diham

Descriere

Traseul 12 TA face legătura între Bușteni și Cabana Diham, trecând pe la Cabana Gura Diham. Este probabil pentru mulți dintre drumeți, un traseu al amintirilor, un traseu de inițiere din perioada copilăriei, potrivit pentru orice vârstă, mai puțin iarna când are unele porțiuni cu gheață, în aprox. 3-4 h de drumeție.

Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Un excelent loc de odihnă ce este în acelaşi timp un punct de plecare pentru excursii în împrejurimi sau spre potecile dificile din abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham este accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată. 

Pornim din Bușteni și odată ajunși la drumul de pe Valea Cerbului, continuăm pe şosea, iar în cca. 30-40 min ajungem la ramificaţia drumurilor spre Plaiul Fânului, unde lăsăm BG (Traseul 10) spre Omu la stânga. După cca. jumătate de oră ajungem la Cabana Gura Diham (987 m). (Bușteni - Cabana Gura Diham 1 - 1, 5 h).

Urcăm prin spatele cabanei, apoi lăsăm în stânga BR (traseul 11) și continuăm prin pădure pe piciorul SE al Muntelui Diham. În 40-45 de min trecem pe lângă conducta de gaze și ajungem în Şaua Baiului, important nod de trasee (legătura cu 13, 14, 15, 16, 18, 45). Din șa, ținem un drum auto nemodernizat (20-25 min) și ajungem la Cabana Diham.

Observații

Iarna pot apărea unele porțiuni cu gheață

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Buşteni - Şaua Baiului - Cabana Diham în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4.3 (4 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului falafel

Frumos

Traseu încheiat la data de: 
Sâmbătă, Septembrie 19, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră