Touristik Label - 9 Buşteni - Cascada Urlătoarea

Traseu ușor de vizitare a Cascadei Urlătoarea 01MN Traseul nr. 5: Buşteni – Cascada Urlătoarea (PR)
Traseul nr. 5 Bulină Roșie din Bușteni (885 m) spre Cascada Urlătoarea (1055 m) este accesibil tot timpul anului și se parcurge în 1h și 15 min. Cascada Urlătoarea este un punct de atracţie pentru mii de turişti, datorită frumuseții căderii de apă și legendei care o însoțeste. Este unul dintre cele mai ușoare trasee montane din Bucegi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,70km
Durată
~1:30h
Urcare
230m
Coborâre
40m
Vârf
1141m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Buşteni urmăm DN1 spre sud (în direcţia Sinaia) şi pe strada Telecabinei urcăm până la staţia de telecabină. Continuăm prin stânga staţiei şi în capătul drumului lăsăm în dreapta traseul numărul 8 (cruce albastră). Noi mergem în stânga pe drumul forestier şi scurtăm serpentinele acestuia pe marcaje. În 30-35 de minute ajungem în punctul „La Vinclu” şi lăsăm în dreapta marcajul 7 (triunghi albastru). Continuăm pe curbă de nivel, trecem firul Văii Seci dintre Clăi şi, ocolind piciorul Jepilor, ajungem la Cascada Urlătoarea, aflată pe firul Urlătorii Mici.

Etape

Buşteni (885 m) - Cascada Urlătoarea (1100 m).

Descriere

Cascada Urlătoarea din Munţii Bucegi este una dintre cele mai spectaculoase din România, atât prin debit, cât şi prin înălţime (15 metri). Este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, aflată la altitudinea de 1100m, în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor. Se poate ajunge și din localitatea Poiana Țapului (traseul nr. 4 PA). În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Valea Comorilor.
Traseul din Bușteni (885 m) spre Cascada Urlătoarea (1055 m) marcat cu punct rosu, este accesibil tot timpul anului și se parcurge într-o 1h și 15 min. Există o porțiune de 200 de m mai abruptă, unde se poate aluneca, în condiții de ploaie sau noroi, iar indicatoarele anunță cum că zona ar fi frecventată de urși. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei. Apa de la Cascadă este potabilă.
Legenda Cascadei Urlătoarea spune că aceasta ar fi fost o frumoasă păstoriță care își păștea oile prin zona jepilor. Doi frați, tineri ciobani, prinseseră drag de fată fără să știe unul despre sentimentele celuilalt. Aceștia au început să o urmărească pas cu pas, până într-o zi neguroasă când au încercat să o prindă. Fata speriată, scoate un urlet a deznădejde și se aruncă de pe stânci. Ciobanii împietresc pe loc, iar fata se transformă în cascadă, apele ei curgând fără oprire de atunci.
Turiștii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află la întâlnirea dintre drumurile care leagă staţiunea Buşteni şi Poiana Ţapului de Valea Jepilor, Platoul Bucegi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Buşteni - Cascada Urlătoarea in Bucegi-Leaota, Prahova, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră