Touristik Label - 907MN31: Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea

Traseul de vizitare Cascada Bâlea
Traseul 31 Punct Roșu este traseul de vizitare a Cascadei Bâlea, pornind de la Cabana Bâlea Cascadă și urmând firul Râului Bâlea. Ultimul sector urcă pieptiș (periculos iarna) pe deasupra râului până sub Cascada Bâlea. Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva minunată asupra sectorului inferior al cascadei Bâlea. Periculos iarna (expus).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,28km
Durată
0:30-1:00h
Urcare
290m
Coborâre
0m
Vârf
1468m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Bâlea Cascadă, urcăm pe firul Râului Bâlea, pe malul estic, pe o potecă largă, până lângă nişte stâlpi de electricitate. De aici, poteca urcă pieptiş şi traversează pe deasupra râului până când ajungem sub Cascada Bâlea.

Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea

Descriere

 

Traseul 31 PR face legătura între Cabana Bâlea Cascadă și Cascada Bâlea (sectorul inferior), urmând firul Râului Bâlea. Este un traseu lesne de parcurs, cu aprox. 300 m diferențe de nivel, pe parcursul a 1 h de drumeție. 

Pornim de la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan și urcăm scurt alături de marcajele CR (traseul 29) - ce urcă pe Valea Doamnei și TA (traseul 30) spre lacul Bâlea. După cca. 5 min, potecile se despart. TA și CR continuă la stânga, traversând pârâul. Noi continuând pe malul estic, pe o potecă largă, până lângă nişte stâlpi de electricitate, apoi poteca urcă pieptiş pe deasupra râului până sub Cascada Bâlea.

Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei, datorită ropotului înspăimântător al apelor, are o cădere în trepte de cca. 60 de m și poate fi văzută în adevărata ei mărime din telegondolă. De pe traseu vom vedea doar segmentul inferior.

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bâlea Cascadă - Cascada Bâlea in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră