Touristik Label - 607MN29: Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei - L. Bâlea

Legătura Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, pe Valea Doamnei
Traseul 29 Cruce Roșie este traseul de legătură între Cabana Bâlea Cascadă și Salvamont Bâlea Lac, urmând Valea Doamnei, o vale ce prezintă numeroase urme ale ghețarilor cuaternari, prin două căldări glaciare spectaculoase (Căldărușa cu Iarbă și Căldarea Lacului). Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva asupra cascadelor de pe Valea Doamnei, a lacului glaciar Bâlea și a vârfurilor din creasta principală. Periculos iarna.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,07km
Durată
2:30-4:30h
Urcare
1220m
Coborâre
400m
Vârf
2168m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan, urcăm spre nord, trecem râul şi continuăm pe marginea lui vestică. Schimbăm direcţia şi urcăm pe curbă de nivel spre nord până când ajungem într-o șa. Continuăm în coborâre uşoară pe curbă de nivel până când ajungem pe firul Văii Doamnei. Inter...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Valea Bâlea - Valea Doamnei - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Lacul Bâlea

Descriere

Traseul 29 CR face legătura între Cabana Bâlea Cascadă și Salvamont Bâlea Lac, traversând creasta Piscului Bâlea și urmând Valea Doamnei pe un sector spectaculos de cascade și praguri glaciare. Este un traseu de...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei - L. Bâlea în Sibiu, Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
test
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră