Touristik Label - 607MN29: Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,20km
Durată
3:30-4:15h
Urcare
1161m
Coborâre
360m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan, urcăm spre nord, trecem râul şi continuăm pe marginea lui vestică. Schimbăm direcţia şi urcăm pe curbă de nivel spre nord până când ajungem într-o șa. Continuăm în coborâre uşoară pe curbă de nivel până când ajungem pe firul Văii Doamnei. Intersectăm traseul care coboară de pe Vf. Mierea, venind de la Vama Cucului. Continuăm pe poteca ce urcă în serpentine prin pădure până ajunge într-o poiană, unde se află ruinele unei stâne. Rămânem pe malul estic şi urcăm în traversare pe deasupra văii, până la ieșirea din pădure, unde un alt prag formează o cascadă. Urcăm pe firul Văii Doamnei, trecând pe lângă o stână. Continuăm pe firul văii până în căldarea lacului Doamnei. Urcăm un prag mai lung şi înclinat care ne conduce în căldarea superioară a Doamnei. Ne orientăm spre SE și ajungem în Curmătura Bâlei (Șaua Doamnei). Coborâm în serpentine până în Căldarea Bâlei, spre drumul Transfăgărăşan, pe direcţia unei pante aflate la sud de vechiul Refugiu Salvamont.

Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Valea Bâlea - Valea Doamnei - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan

Observații

Marcaj bun. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan în Sibiu, Făgăraş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră