Touristik Label - 502MN32: Cabana Brusturet-Cheile Brusturetului-Poiana Grind

Legătura Cabana Brusturet - Poiana Grind
Traseul nr 32 Cruce Galbenă se înscrie ca un traseu de legătură între Cabana Brusturet și Poiana Grind (aproape de Șaua Vlădușca / La Table), străbătând Valea Seacă a Pietrelor pe un drum pietruit până ce acesta pătrunde în Poiana Grind, unde urmăm serpentinele vechiului drum.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,62km
Durată
1:30-1:45h
Urcare
330m
Coborâre
0m
Vârf
1352m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Brusturet (1000 m) (intersecţie cu traseul 29) urmăm drumul pietruit pe Valea Seacă a Pietrelor circa 800 de metri (50 de metri diferenţă de nivel) pe valea largă şi înierbată. Intrăm curând în Cheile văii dominate de pereţi verticali de până la 200 de metri înălţime şi urmăm serpentinele vechiului drum. Aici panta creşte şi cu greu se poate înainta cu mijloace auto. După 1.5 km ieşim din chei şi panta scade brusc aproape de orizontală. Continuăm pentru 1.4 km şi întâlnim traseele 18 şi 27 din dreapta dinspre Curmătura Groapelor. Urcăm 900 de metri pe drumul de TAF dintre dealurile defrişate din zona-tampon a Parcului naţional Piatra Craiului, cotim 90 de grade la stânga pe firul văii şi după 300 de metri ajungem în partea de jos (estică) a Poienii Grind (intersecţie cu traseele 5 şi 29).

Etape

Cabana Brusturet (1000 m) - Valea Seacă a Pietrelor - Cheile Brusturetului - Poiana Grind

Descriere

 

Traseul nr 32 CG face legătura între Cabana Brusturet și Poiana Grind de unde se poate continua către Vf. La Om. Este un traseu de pătrundere ce permite accesul rapid spre versantul estic al Pietrei Craiului prin zona Poiana Grind - "La Table".

Traseul intră pe cursul Văii Seci a Pietrelor chiar în faţa cabanei Brusturet şi foloseşte drumul forestier până aproape de capătul lui superior. Intrăm curând în Cheile Brusturețului și străbatem în întregime frumoasele chei ale văii săpate în calcare (pereţi verticali deosebiţi de sălbatici cu înălţimi de 100-200 m, grote etc.). Aici panta creşte şi cu greu se poate înainta cu mijloace auto. Odată ieșiți din chei, panta scade brusc aproape de orizontală. Continuăm pentru 1.4 km, întâlnind traseele 18 şi 27 dinspre Curmătura Groapelor și mai departe pe drumul de TAF dintre dealurile defrişate din zona-tampon a Parcului naţional Piatra Craiului, ajungem în partea de jos (estică) a Poienii Grind (intersecţie cu traseele 5 şi 29).

Semnele de marcaj care s-au adunat în cuprinsul poienii Grindu vor continua să străbată pădurea, pe lângă şipotul Vlăduşca (1.400 m alt.) şi, în final, ajungem în Şaua Vlăduşca – La Table (1.415 m alt.), unde se adună nu mai puţin de 10 trasee turistice ce străbat Masivul Piatra Craiului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Brusturet-Cheile Brusturetului-Poiana Grind in Argeş, Piatra Craiului is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră