Touristik Label - 802MN34: Cabana Garofiţa Pietrei Craiului - Poiana Tămăşel

Legătura Garofiţa Pietrei Craiului - Poiana Tămăşel
Traseul 34 Punct Galben pătrunde în arealul carstic de la poalele Crestei Craiului, făcând legătura între Cabana Garofiţa Pietrei Craiului și Poiana Tămăşel, un important punct de joncțiune cu nu mai puțin de patru trasee: TA și TR (ce urcă de la Cabana Plaiul Foii), traseul de legătură Munții Făgăraș - Piatra Craiului (Traseul BR) și cel PG. Poteca străbate Valea Tămăşelului, apoi urcă pe serpentine puternic înclinate până în Poiana Tămăşel.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,60km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
350m
Coborâre
0m
Vârf
1433m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Garofiţa Pietrei Craiului (1100 m) lăsăm în dreapta traseul 33 şi urmăm în stânga Valea Tămăşelului pentru 600 de metri (80 de metri diferenţă de nivel). Ieşim din firul văii spre stânga şi urcăm pe serpentine puternic înclinate până în Poiana Tămăşel (1378 m) (200m diferenţă de nivel, pantă 44%). Cotim spre est şi urcăm 220 m (36 m diferenţă de nivel prin Poiana Tămăşel până la fosta stână Tămăşel) şi apoi încă 310 m (27m diferenţă de nivel până la intersecţia cu traseele 4, 5, 35).

Etape

Cabana Garofiţa Pietrei Craiului (1100 m) - Poiana Tămăşel

Descriere

Traseul 34 face legătura între Cabana Garofiţa Pietrei Craiului și Poiana Tămăşel pe o potecă la început lină (pe Valea Tămăşelulu), apoi puternic înclinată (200 m diferenţă de nivel, pantă 44%), potrivită celor obișnuiți cu drumeții de 1.5 - 2 h, fără mari dificultăți. 

Cabana Garofiţa Pietrei Craiului se găsește pe versantul vestic al Pietrei Craiului, la confluența firului sec al Tămășelului cu Padina Lăncii, înlesnind accesul spre principalele atracții ale versantului de SV al Pietrei, de la Umerii Pietrei Craiului, până spre Șaua Funduri, incluzând Marele Grohotiș, Coltul Carugelor, Poiana Închisă, Cerdacul și Peștera Stanciului, Drumul și Crucea Grănicerilor, Valea Urzicii, etc.

Pentru acest traseu se urmează marcajul PG la Cabana Garofiţa Pietrei Craiului, lăsând în dreapta traseul 33 CG și urmând în stânga Valea Tămăşelului pentru cca 600 de m. Mai departe urcăm pe serpentine puternic înclinate până în Poiana Tămăşel și continuăm pe lângă fosta stână Tămăşel, până la intersecţia cu traseele 4, 5, 35).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Garofiţa Pietrei Craiului - Poiana Tămăşel în Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră