Touristik Label - 1207MN32: Cabana Vama Cucului (Transfăgărăşan) - Vf. Mierea - Valea Doamnei

Cabana Vama Cucului - Valea Doamnei, peste Vf. Mierea
Traseul 32 Triunghi Roșu face legătura între Cabana Vama Cucului și Valea Doamnei, trecând peste Vf. Mierea, un frumos punct de belvedere asupra văii Doamnei. Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văilor și culmilor înconjurătoare ce se desprind din creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,30km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
1042m
Coborâre
332m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul Transfăgărăşan, din zona primei serpentine, urcăm spre SV până în Şaua Plesicioarei. De aici, continuăm pe coamă spre N-NE până pe Vf. Mierea, într-o poiană largă unde se află o stână, de unde coborâm la început în traversare descendentă iar apoi în serpentine scurte prin pădure până c...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Vama Cucului (Transfăgărăşan) - Vf. Mierea - Valea Doamnei

Descriere

Traseul 32 TR leagă Cabana Vama Cucului de Valea Doamnei, urmând poteca ce urcă pe un picior desprins din Muchia Laita până în Vf. Mierea.. Un traseu solicitant, cu peste 1000 m diferențe de nivel de, în cca 4 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Intrarea în traseu este se...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Vama Cucului (Transfăgărăşan) - Vf. Mierea - Valea Doamnei în Sibiu, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră