Touristik Label - 407MN78: Cabana Voina - Muntele Iezeru Mare - Refugiul Iezer

Legătura Cabana Voina - Crucea Ateneului, pe M. Iezerul Mare
Traseul 78 Cruce Albastră face legătura între Cabana Voina și Crucea Ateneului, trecând pe la Refugiul și Lacul Iezer. Aceasta este varianta de iarnă - în urcare pe culmea M. Iezeru Mare, în timp ce varianta de vară, urcă direct pe firul văii Iezerul. Priveliști asupra văilor Bătrâna și Iezerul, spre Muntele Văcărea și Plaiul lui Pătru și spre culmea Iezer-Păpușa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
8,40km
Durată
4:00-4:30h
Urcare
1370m
Coborâre
187m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Voina, urcăm pe drumul forestier de pe Valea Bătrâna până când ajungem la o lucrare de amenajare pentru viituri, unde pârâul Iezer se varsă în râul Bătrâna. Aici, trecem apa şi urcăm direct pe culmea aflată între cele două cursuri de apă. Urcăm pe potecă prin pădure, rămânând în apro...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Voina - Valea Bătrâna - Muntele Iezeru Mare - Refugiul Iezer

Descriere

Traseul 78 CA leagă Cabana Voina de Crucea Ateneului, urmând Valea Bătrâna apoi culmea M. Iezeru Mare. Un traseu solicitant, cu aprox. 1400 m diferențe de nivel, în cca. 4.5 h de drumeție. Necesită echipament ad...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaj rezonabil.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Voina - Muntele Iezeru Mare - Refugiul Iezer în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului drumetul k.

ok!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului AncaUrzica

Am coborat pe traseul acesta (urcarea a fost pe Punct Albastru), e foarte abrupta ultima portiune prin padure. Nu exista podet peste paraul Batrana la iesirea din padure, am fost nevoiti sa trecem prin apa (foarte rece si repede).
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Fragment din descrierea traseului: 

"Străbatem pantele foarte înclinate şi împădurite ale Muntelui Văcărea, care lasă potecii foarte puţin loc de trecere. În sezonul ploilor abundente, punțile peste Valea Bătrânei pot fi luate de ape, așadar recomandăm o informare corectă asupra stării lor, înainte de a pleca în drumeție." ;)

Nu porniți la drumeții fără documentare în prealabil. Regulă de aur pe munte.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră