Touristik Label - 707MN77: Cabana Voina - Refugiul Iezer - Crucea Ateneului

Legătura Cabana Voina - Crucea Ateneului, pe Pârâul Iezerul
Traseul 77 Punct Albastru face legătura între Cabana Voina și Crucea Ateneului, trecând pe la Refugiul și Lacul Iezer. Această variantă nu este recomandată iarna - străbate firul văii Iezerului Mic (culoar de avalanșă). Priveliști asupra văilor Bătrâna și Iezerul (cu pante înclinate și împădurite), spre Muntele Văcărea și Plaiul lui Pătru și spre culmea Iezer-Păpușa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
8,70km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
1444m
Coborâre
119m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Voina, urcăm pe drumul forestier de pe Valea Bătrâna până când ajungem la o lucrare de amenajare pentru viituri, unde pârâul Iezer se varsă în răul Bătrâna. Aici trecem apa şi urcăm pe un drum forestier, pe malul sudic al pârâului. Continuăm spre vest, urcăm prin pădure şi ne îndepăr...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Voina - Valea Bătrâna - Pârâul Iezerului - Refugiul Iezer - Lacul Iezer - Crucea Ateneului

Descriere

Traseul 77 PA leagă Cabana Voina de Crucea Ateneului, urmând Valea Bătrâna apoi firul văii Iezerului Mic. Variantă recomandată iarna  - culoar de avalanșe. Un traseu destul de solicitant, cu peste 1400 m diferențe de nivel, în cca. 5 h de drumeție. 

Pornim de la Cabana Voina pe dr...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Voina - Refugiul Iezer - Crucea Ateneului în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră