Touristik Label - 1223MN24: Cantonul Silvic Niculeşti - Cabana Z - Refugiul Cindrel

Legătura Canton Silvic Niculeşti - Iezerul Mare Cindrel
Traseul 24 Triunghi Roșu face legătura între Cantonul Silvic Niculeşti și fermecătorul lac glaciar Iezerul Mare, supranumit „marea de smarald”, datorită culorii lui verzui. Ultimul segment care urcă de la Refugiul Cindrel pe valea glaciară, nu este recomandat de Salvamont pe timp de iarnă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,80km
Durată
3:15-4:00h
Urcare
1124m
Coborâre
145m

Tabs

Indicaţii de orientare

Ca şi traseul anterior TA, începe de la cantonul silvic Niculeşti şi este comun cu TA până la Refugiul Cindrel. În continuare traseul spre lacul Iezerul Mare nu este recomandat de Salvamont.

 

 

 

Etape

Cantonul Silvic Niculeşti - Cabana Z - Refugiul Cindrel

Descriere

 

Traseul 24 TR face legătura între canton Niculeşti și Refugiul Cindrel, aflat sub valea glaciară a iezerului Mare. Este un traseu destul de solicitant, în aprox. 3 - 4 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 1100 de m diferență de nivel. Iarna, segmentul Refugiul Cindrel - Lacul Iezerul Mare este interzis - culoar de avalanșe.

La cantonul silvic Niculeşti se ajunge de la coada lacului Gura Râului pe drumul forestier Râul Mare, ce traversează Cheile Cibinului (traseul 22). Până la Refugiul Cindrel, parcursul TR este comun TA (vezi descriere traseul 23), trecând în primă fază de Cabana Z (cabana ziariştilor) și aproape de stânca La Bisericuţă, fotogenică, cu două turnuleţe. 

Drumul cu marcaje TA și TR ne duce la confluenţa pâraielor ce formează Râul Mare (Iezerul Mare şi Iezerul Mic), de unde urmăm Iezerul Mare pe cărarea largă ce urcă la început abrupt, apoi moderat la Refugiul Cindrel. Aici este locul unde o potecă dificilă urcă la dreapta (nerecomandată pe timp de iarnă), până la fermecătorul lac glaciar Iezerul Mare, într-o superbă căldare, lac supranumit „marea de smarald” datorită culorii lui verzui.

Observații

Accesibil iarna până la Refugiul Cindrel.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cantonul Silvic Niculeşti - Cabana Z - Refugiul Cindrel în Sibiu, Cindrel este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră