Touristik Label - 1023MN23: Cantonul Silvic Niculeşti - Refugiul Cindrel - Şaua Cânaia

Legătura Canton Silvic Niculeşti - Şaua Cânaia - refugiul Cânaia
Traseul 23 Triunghi Albastru face legătura între Cantonul Silvic Niculeşti și Şaua Cânaia, din creasta principală. Este continuarea drumului forestier Râul Mare dinspre lacul Gura Râului. Urcăm pe la Cabana Z și aproape de stânca La Bisericuţă. De la obârșia Răului Mare, cărarea largă urcă abrupt la Refugiul Cindrel, de unde se poate ajunge la Iezerul Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
10,00km
Durată
4:00-4:45h
Urcare
1024m
Coborâre
146m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la cantonul silvic Niculeşti şi este o continuare a traseului TR Gura Râului-Canton silvic Niculeşti. Până la Refugiul Cindrel traseul este comun cu traseul TR. Urmăm drumul forestier de-alungul Râului Mare pe stânga. După scurt timp trecem pe lângă Cabana Z (cabana ziariştilor), după care ajungem şi trecem printr-un cot al râului, unde pe malul drept se observă o stâncă cu două turnuleţe, numit La Bisericuţă. Continuăm traseul în urcare uşoară pe drumul forestier până la confluenţa pâraielor ce izvoresc din Iezerul Mare şi Iezerul Mic şi formeză Râul Mare. Traversăm pe un pod în stânga şi urmăm drumul forestier până la capăt, circa 1km. Unde traversăm pârâul Iezerul Mare spre dreapta, de unde urmăm o cărare largă, la început mai abruptă apoi mai domol până ce ajungem la Refugiul Cindrel, situat pe malul pârâului. Aici traseele se despart în dreapta, urmând marcajul TR se ajunge la Iezerul Mare. Traseul nostru continuă în stânga în urcuş accentuat pe poteca marcată cu TA la început prin pădure mai apoi printr-un masiv de jnepeni, după circa 30 de minute poposim în Şaua Cânaia, unde întâlnim traseul de creastă BR şi traseul TA, ce ne conduce la refugiul Cânaia şi mai în jos pe Valea Sadului.

Etape

Cantonul Silvic Niculeşti - Cabana Z - Refugiul Cindrel - Şaua Cânaia

Descriere

Traseul 23 TA face legătura între canton Niculeşti și Şaua Cânaia, trecând aproape de stânca La Bisericuţă și de poteca spre Iezerul Mare. Un traseu destul de solicitant, în aprox. 4 - 5 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 1000 m diferență de nivel, pretabil pentru MTB. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme pe ultimul segment. 

La cantonul silvic Niculeşti se ajunge de la coada lacului Gura Râului pe drumul forestier Râul Mare, ce traversează Cheile Cibinului (traseul 22). De aici urmăm drumul forestier Râul Mare (traseul 24), trecând pe lângă Cabana Z (cabana ziariştilor) și aproape de stânca La Bisericuţă, fotogenică, cu două turnuleţe. 

Drumul cu marcaje TA și TR ne duce la confluenţa pâraielor ce formează Râul Mare (Iezerul Mare şi Iezerul Mic), de unde urmăm Iezerul Mare pe cărarea largă ce urcă la început abrupt, apoi moderat la Refugiul Cindrel. O potecă la dreapta urcă la fermecătorul lac glaciar Iezerul Mare, supranumit „marea de smarald”, datorită culorii lui verzui.

TA urcă susținut prin pădure, apoi printre jnepeni până în Şaua Cânaia (2025 m), unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 1). Din șa, putem coborî pe TA (traseul 6) la Cabana Refugiul Cânaia, bine întreținut, unde putem poposi peste noapte.

Observații

Accesibil iarna până la Refugiul Cindrel.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cantonul Silvic Niculeşti - Refugiul Cindrel - Şaua Cânaia în Sibiu, Cindrel este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră