Touristik Label - 1007MN33: Cârţişoara - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă

Legătura Cârţişoara - Cabana Bâlea Cascadă, prin pădure
Traseul 33 Triunghi Albastru face legătura între Cârţişoara și Cabana Bâlea Cascadă, însoțind serpentinele Transfăgărăşanului prin pădure. Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văilor și culmilor înconjurătoare ce se desprind din creasta principală. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
12,10km
Durată
4:15-5:00h
Urcare
916m
Coborâre
171m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul urmăreşte drumul Transfăgărăşan cu câteva mici scurtături prin pădure. Prima scurtătură de sus în jos urmăreşte linia unui drum forestier iar a doua coboară direct prin pădure. Scurtăturile sunt bine marcate dar poteca nu este foarte clară la cea de-a doua scurtătură.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cârţişoara - Transfăgărăşan - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă

Descriere

Traseul 33 TA leagă Cârţişoara de Cabana Bâlea Cascadă, pe potecă, urmând în majoritate drumul Transfăgărăşan cu câteva mici scurtături. Un traseu destul de solicitant, cu peste 1000 m diferențe de nivel, în cca 4 - 5 h de drumeție. Există o porțiune de pădure unde poteca nu este foarte clară. Es...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cârţişoara - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă în Sibiu, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră