Touristik Label - 923MN08: Ciupari - Curmătura Măgurii - Ciupari

Circuit Râul Sadului / Lacul Sadu II - Vf. Drăguț
Traseul 8 Punct Roșu este un traseu frumos în circuit, pornind din Valea Sadului (Ciupari) spre traseul de creastă BR, unde trecem pe lângă Vf. Drăguţ, prin Poiana Trandafirilor (cu Refugiul Rosengarten) și prin Curmătura Măgurii. Un parcurs pitoresc prin păduri și pe creastă, cu priveliști spre Valea Sadului (cu Lacul Sadu II) și culmile secundare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,30km
Durată
3:45-4:00h
Urcare
629m
Coborâre
629m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din satul Râul Sadului (Ciupari), din DJ105G. Pornim pe o străduţă asfaltată la început, de-alungul unui pârâiaş, trecem pe lângă un cimitir şi la mică distanţă cotim dreapta. Urmăm cărarea relativ abruptă, la început prin pădure, apoi prin păşune unde cărarea urcă pe sub stâlpii de înaltă tensiune. După acest urcuş ajungem în traseul BR de creastă. De aici continuăm în dreapta spre est, trecem pe lângă Vf. Drăguţ, de unde coborâm în Poiana Trandafirilor şi mai apoi în Curmătura Măgurii. De aici revenim pe Valea Sadului. Urmăm indicatorul prin pădure ce coboară pe o potecă largă şi bine definită. După aproximativ o oră de coborâre accentuată ajungem la drumul asfaltat DJ105G şi totodată la coada Lacului Sadu II. De unde urmând drumul în amonte revenim la locul de pornire. Traseul fiind un circuit se poate parcurge şi în sens invers.

Etape

Ciupari - Poiana Trandafirilor - Curmătura Măgurii - Coada Lacului Sadu II - Ciupari

Descriere

Traseul 8 PR face un circuit frumos între Valea Sadului - zona Ciupari - Lacul Sadu II - și zona vârfului Drăguț, din creasta principală. Un traseu în aprox. 3.5 - 4 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 600 m diferență de nivel. 

Pornim din satul Râul Sadului, zona Ciupari și urmăm o străduță asfaltată care însoțește Valea Ciuparilor pentru scurt timp. După ce trecem pe lângă un cimitir, facem dreapta pe poteca abruptă care urcă prin pădure. Când ajungem la pășune, urmăm stâlpii de înaltă tensiune și ieșim la traseul principal de creastă BR (traseul 1), pe care-l urmăm la V. 

Continuăm pe sub Vf. Drăguț (1110 m), apoi ajungem la drumul de culme marcat CA, pe care se poate urca cu MTB dinspre Rășinari (traseul 15). Ținem drumul și coborâm în Poiana Trandafirilor, unde se află Refugiul Rosengarten și ne bucurăm de o binemeritată pauză, cu privești spre culmile înconjurătoare. 

Continuăm pe drumul de culme până în Curmătura Măgurii, unde ajung marcajele TA (traseul 14) și CA (traseul 13) - peste Vârful Măgura - dinspre satul turistic Cisnădioara. Din șa revenim către Valea Sadului, prin pădure, pe o potecă largă, ce coboară aprig la drumul asfaltat şi totodată la coada Lacului Sadu II.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Ciupari - Curmătura Măgurii - Ciupari in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră