Creasta Negoiu-Lespezi N-S

0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
13,99km
Urcare
1300m
Coborâre
1300m

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcaj triunghi albastru pe Valea Paltinului pana la Refugiul Caltun. Mai departe marcajul de creasta pana in Portita Caltunului urmat de crucea rosie pana in Strunga Ciobanului si mai departe pe versantul nordic in Valea Saratii pana la Piatra Pranzului. Urmeaza din nou triunghi albastru pana in Saua Cleopatrei. De aici ideea este de a urma matematic creasta peste varfurile Negoiu Mic, Negoiu, Vf dintre Strungi, Cornul Caltunului si Lespezi. Coborarea de pe Lespezi pe punct rosu.

Etape

Piscu Negru - Refugiul Caltun - Portita Caltunului - Strunga Ciobanului - Piatra Pranzului - Saua Cleopatrei - Varful Negoiu Mic - Varful Negoiu - Varful dintre Strungi - Varful Cornul Caltunului - Varful Lespezi - Piscu Negru

Descriere

Traseul are in vedere parcurgerea N-S a crestei Negoiu - Lespezi. Accesul in punctul nordic al acesteia urmeaza trasee turistice de dificultate medie, exceptand cateva portiuni mai dificile la traversarea Crestei Fierastraului in drum spre Strunga Ciobanului si strunga propriu-zisa. Urmatoarea portiune este Creasta Negoiu Lespezi in sine, care are o dificultate generala de 1B-2A conform descierilor lui Andrei Beleaua. Se merge mai mult la liber si se asigura la colturi de stanca, sau se pot lua asigurari mobile. Urcarea pe Cornul Caltunului este crux ul parcurgerii, care se prezinta prin ca. 4 lungimi de coarda in stanca destul de friabila. Nu exista un drum anume, se gasesc cateva pitoane, dar nu te poti baza pe ele. Traversarea spre Varful Lespezi este deja foarte cunoscuta si practicata de toti ce fac ascensiunea spre Lespezi. Se coboara lejer pe marcaj inapoi la Piscu Negru.

Observații

Traseu de drumetie in prima parte si pe coborarea finala. Creasta Negoiu-Lespezi este un traseu nemarcat de dificultate medie 1B-2A, care necesita cunostiinte de alpinism, experienta in teren necunoscut si alpin si o conditie fizica superioara.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Creasta Negoiu-Lespezi N-S în Sibiu, Argeş, Făgăraş este un traseu de căţărare dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră