Touristik Label - 1107MN92: Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG

Traseul nr. 92 Triunghi Galben este traseul de legătură între localitatea Turnu Roșu și Culmea Fântânii, la intersecția cu traseul Triunghi Albastru ce continuă pe culme, până la Culmea Pietriceaua, desprinsă din creasta principală a Făgărașului. Coborând din creastă în acest punct, se continuă alături de marcajul CG (traseul 91) câteva sute de metri, apoi se urmează culmea, trecând în prima faza peste un vârf mai pronunțat, După ce se ocolește un al doilea vârf, pe versantul estic al culmii, se urmează creasta, apoi se traversează câteva culmi prin pădure și se ajunge la drumul de țară ce leagă localitățile Turnu Roșu și Sebeşul de Jos. Este un traseu relativ ușor, cu cca. 400 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 1 h. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra crestei și a văilor înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
2,60km
Durată
~1:00h
Urcare
45m
Coborâre
382m
Vârf
869m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Culmea Fântânii, din traseul TA se desprind către est nord-est două trasee, unul marcat cu TG şi altul marcat cu CG. Ele merg câteva sute de metrii împreună, după care cel marcat cu TG continuă spre nord, iar cel marcat cu CG coboară spre est nord-est spre Valea Sebeşului. Ne întoarcem la traseul marcat cu TG, care urmează culmea trecând în prima faza peste un vârf mai pronunţat, iar apoi ocoleşte un alt vârf pe versantul estic al culmei. Noi urmăm creasta, trecem peste câteva mici culmi, pe potecă, prin pădure.

Etape

Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG

Descriere

Traseul nr. 92 TG este un traseu de dificultate ușoară, străbătând pădurea dinspre localitatea Turnu Roșu, până la Culmea Fântânii, în apropiere de Vârful Văreţului (844 m. . Este un traseu cu marcaje bune, dar fără indicatoare.

Coborând din creasta principală, după Chica Fedeleșului și Chica Lacului, prin Șaua Corbului, se străbate Culmea Pietriceaua cu marcaj Cruce Roșie (traseul 2) și se ajunge la o poiană largă (Poiana Pleșii). De la indicatorul amplasat în Poiana Pleșii, vom coborî direct spre est pe un drum de TAF, câțiva zeci de metri până la primele marcaje Triunghi Albastru (traseul 88), apoi vom părăsi drumul când acesta cotește larg spre sud-est, printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori și iarbă înaltă (Poiana Fântânii). Cu atenție sporită la marcajele de pe copaci, vom reintra în pădure și vom urmări poteca ce ne conduce pe culme, la intersecţia cu traseul Triunghi Galben (traseul nostru) şi Cruce Galbenă (traseul 91).

De la bifurcație, poteca merge în paralel câteva sute de metri cu marcajul Cruce Galbenă (traseul 91), apoi cel CG se desprinde spre E- SE către Valea Sebeșului, în timp ce poteca noastră TG, urmează culmea trecând în prima faza peste un vârf mai pronunţat. După ce se ocolește un al doilea vârf, pe versantul estic al culmii, se urmează creasta, apoi se traversează câteva culmi prin pădure și se ajunge la drumul de țară ce leagă localitățile Turnu Roșu și Sebeşul de Jos.

Observații

Pe acest traseu poteca este clară, marcajul este bun, dar nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment