Touristik Label - 1107MN92: Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG

Legătura Turnu Roșu - Culmea Fântânii, peste vf. Grohotișul
Traseul nr. 92 Triunghi Galben este traseul de legătură între localitatea Turnu Roșu și Culmea Fântânii, la intersecția cu traseul Triunghi Albastru ce continuă pe culme, până la Culmea Pietriceaua, desprinsă din creasta principală a Făgărașului. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra crestei și a văilor înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,56km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
45m
Coborâre
382m
Vârf
869m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Culmea Fântânii, din traseul TA se desprind către est nord-est două trasee, unul marcat cu TG şi altul marcat cu CG. Ele merg câteva sute de metrii împreună, după care cel marcat cu TG continuă spre nord, iar cel marcat cu CG coboară spre est nord-est spre Valea Sebeşului. Ne întoarcem la traseul marcat cu TG, care urmează culmea trecând în prima faza peste un vârf mai pronunţat, iar apoi ocoleşte un alt vârf pe versantul estic al culmei. Noi urmăm creasta, trecem peste câteva mici culmi, pe potecă, prin pădure.

Etape

Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG

Descriere

 

Traseul 92 TG face legătura între localitatea Turnu Roșu și Culmea Fântânii, în apropiere de Vârful Văreţului (844 m). Este un traseu relativ ușor, cu cca. 400 de m diferențe de nivel, într-o drumeție de aprox. 1 h.

Dacă se alege coborârea, din creasta principală, după Chica Fedeleșului și Chica Lacului, prin Șaua Corbului, se străbate Culmea Pietriceaua cu marcaj CR (traseul 2) și se ajunge la o poiană largă (Poiana Pleșii). De la indicatorul amplasat în Poiana Pleșii, coborâm direct spre E pe un drum de TAF, câțiva zeci de m până la primele marcaje, apoi părăsim drumul când acesta cotește larg spre SE, printr-o poiană presărată cu pâlcuri de arbori și iarbă înaltă (Poiana Fântânii). Cu atenție sporită la marcajele de pe copaci, intrăm în pădure și urmărim poteca ce ne conduce pe culme, la intersecţia cu TG (traseul 92) şi CG (traseul 91).

De aici poteca merge în paralel câteva sute de m cu marcajul CG, apoi cel CG se desprinde spre E- SE către Valea Sebeșului, în timp ce poteca noastră TG, urmează culmea trecând în prima faza peste un vârf mai pronunţat. După ce ocolește un al doilea vârf, pe versantul estic al culmii, urmează creasta, apoi traversează câteva culmi prin pădure și ajunge la drumul de țară ce leagă localitățile Turnu Roșu și Sebeşul de Jos.

Observații

Pe acest traseu poteca este clară, marcajul este bun, dar nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Culmea Fântânii (traseul TA) - traseul PG in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră