Touristik Label - 1202MN30: Dâmbovicioara-Muchia Frumoasei

Legătura Dâmbovicioara - Creasta Sudică PC
Traseul nr. 30 Triunghi Roșu este un traseu de pătrundere în arealul Munților Pietrei Craiului făcând legătura între Valea Dâmbovicioarei și poteca pastorală de pe Muntele Pietricica ce își urmează cursul până în Șaua Funduri, prelungirea sudică a crestei Pietrei Craiului. Este un traseu de dificultate medie, în urcare lină de aproximativ 2.5 - 3 h, până pe Muchia Frumoasă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,85km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
290m
Coborâre
0m
Vârf
1187m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din zona de sus a Dâmbovicioarei (după ce se termină Cheile Dâmbovicioarei) din traseul 29 porneşte spre vest traseul nou marcat cu triunghi roşu (TR). Urcăm 80 de metri pe firul Văii Vopselelor şi cotim la dreapta pe o potecă stâncoasă pe deasupra gardurilor ultimelor case (65 m diferenţă de nivel, pantă 24%). Cotim la stânga (vest) şi după 90m de urcat ajungem la un bazin de protecţie sanitară. Continuăm pe firul văii urcând pe versantul drept printr-o poiană lungă circa 600 de metri (diferenţă de nivel 34 m). Cotim la stânga în urcare pe drumul de TAF prin poiana de sub stâna Vopselelor şi apoi tot în sus pe piciorul dintre pârâul Ulucelor şi Valea Peşterii (600m, pantă 10%). Drumul ne apropie de valea Pârâului Ulucelor pe care îl părăsim după o scurtă urcare prin mijlocul defrişării (400m). Cotim la dreapta în urcare continuă şi după alţi 400 de metri de urcare ajungem în capătul estic al Muchiei Frumoase. Prin poiana largă urcăm ultimii 460 m până la intersecţia cu traseul 20. 

Etape

Dâmbovicioara (906 m) - Muchia Frumoasei (1184 m) - PR

Descriere

Traseul nr. 30 Triunghi Roșu se desprinde din traseul 29 Bandă Albastră, (după ce se termină Cheile Dâmbovicioarei) pe un traseu nou marcat, pe o potecă stâncoasă, deasupra ultimelor case, străbate o poiană lungă, iar apoi continuă în urcare pe un drum de TAF, prin poiana de sub stâna Vopselelor. Drumul ne apropie de valea Pârâului Ulucelor pe care îl părăsim după o scurtă urcare prin mijlocul defrişării  De aici, în alte câteva minute, ajungem în capătul estic al Muchiei Frumoasa, într-o poiana largă, care duce la intersecţia cu traseul 20 (Creasta Pietrei Craiului Integral), sub Vârful Pietricelei (1297 m).

Observații

Marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dâmbovicioara-Muchia Frumoasei în Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră