Touristik Label - 1603MB10: DN 1A (Cheia) - Culmea Văii Stânii - DN1A (Cheia)

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
37,58km
Urcare
1473m
Coborâre
1479m
Vârf
1655m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu ce pătrunde în inima masivului Ciucaș pornind de la șoseaua DN 1A. Traseul urcă pe Valea Berii și ţine drumul pietruit spre Cabana Vf. Ciucaș. Valea este în întregime ciclabilă mai puţin ultima bucată, aproape de cabană, unde facem push bike datorită pantei foarte mari pe un drum cu dale perpendiculare. După o pauză binemeritată la cabană, continuăm spre Șaua Chirușca și Gropșoarele pe frumoase poteci turistice. Ieșirea spre Gropșoare se face printr-un push bike pe poteca din vegetaţia cu ienupăr. De aici spre Curmătura Stânii ne așteaptă o porţiune tehnică de curbă de nivel, pe poteci ciobănești înguste și adâncite în sol. Cei mai pricepuţi vor rămâne pe toată bucata în șa. Din Curmătura Stânii, poteca se tranformă într-un drum forestier superb ce ţine Culmea Văii Stânii și coboară pe final în Pasul Boncuţa. Ajunși în pas, folosim drumul pietruit spre Poiana Văii Stânii. Ţinem drum de vale mai mulţi kilometri, după care facem o traversare între Valea Telejenelului și Valea Teleajenului pentru a ajunge la șoseaua naţională. De aici, tot ce mai avem de făcut e să ne întoarcem la punctul de plecare via Cheia.

Etape

DN 1A (Cheia) - Valea Berii - Cabana Vf. Ciucaș - Curmătura Stânii - Culmea Văii Stânii - Pasul Boncuţa - Valea Telejenel - DN1A (Cheia)

Descriere

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

DN 1A (Cheia) - Culmea Văii Stânii - DN1A (Cheia) în Braşov, Prahova, Braşov Ciclist este un traseu de Ciclism mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră