Touristik Label - 701MN65: Dragoslavele - Fundul lui Neag - Şaua Prislop

Dragoslavele - Şaua Prislop, pe sub Piatra Dragoslavelor
Traseul 65 Punct Albastru leagă satul Dragoslavele, de la poalele Muntelui Prislop, de Şaua Prislop, ocolind pe la N, Vf. Piatra Dragoslavelor, care străjuieşte întreaga zonă, oferind o privelişte frumoasă către Valea Dâmboviţei şi împrejurimi. Urmăm Valea Luncii până în Poiana Fundul lui Neag, apoi trecem Muntele Prislop prin șaua Vârtoapele.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
5,08km
Durată
~2:00h
Urcare
672m
Coborâre
228m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urcăm pe Valea Luncii 1.3 kilometri și la ultimul gard continuăm în sus pe firul apei încă 45 de minute până în Poiana Fundul lui Neag. Cotim dreapta și în 15 minute suntem în șaua Vârtoapele. Păstrăm direcţia și în 15-20 de minute ajungem în Şaua Prislop.

Etape

Dragoslavele - Valea Luncii - Fundul lui Neag - Şaua Vârtoapele - Şaua Prislop

Descriere

Traseul 66 PA face legătura între satul Dragoslavele și Şaua Prislop, situată sub Piatra Dragoslavelor, cel mai cunoscut obiectiv din zonă. Un ocol larg, destul de solicitant, cu peste 800 m diferențe de nivel, în cca 2 h. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

La aprox. 500 m de intrarea în localitatea Dragoslavele, dinspre Rucar, găsim la stânga un drum de pământ ce urmărește Valea Luncii, alături de marcajele TA (traseul 64) - spre Piatra Dragoslavelor, pe Muchia Muntelui Prislop. Ajungem la o bifurcație de drumuri unde lăsăm la dreapta drumul care încalecă M. Prislop (Vârtoapele) spre Valea Caselor.

De-aici PA străbate o frumoasă pajiște însoțită de pârâul Văii Luncii, apoi o pădurice tânără umbroasă, până în Poiana Fundul lui Neag, de unde începe urcarea aprigă până în șaua Vârtoapele (1310 m). Avem opțiunea de a urca scurt pe TA (traseul 64), la Vf. Piatra Dragoslavelor (Vârtoapele), lângă cruce, de unde putem admira picioarele nord-vestice ale masivului (Roșu, Iuda, Albescu, Râiosu) și în fundal, piramida Vf. Leaota. 

Din șa, PA coboară la fânațele din Poiana Prislop (cota 1100), unde găsim drumul spre Valea Caselor, cu vechea vatră a satului Dragoslavele, marcat CG (traseul 68).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dragoslavele - Fundul lui Neag - Şaua Prislop în Argeş, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră