Touristik Label - 1101MN14: Gara Azuga - Culmea Grecului - Şaua Baiului

Legătura Azuga - Cabana Diham, peste Culmea Grecului
Traseul 14 Triunghi Galben este o alternativă a traseului pe Valea Grecului spre Cabana Diham, pe un traseu potrivit pentru orice vârstă, cu priveliști spre abruptul Bucegilor, Munții Baiului, Piatra Mare și Postăvaru. Din Șaua Baiului, ținem drumul spre Cabana Diham, o importantă bază turistică a Bucegilor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
5,48km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
490m
Coborâre
70m
Vârf
1427m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Azuga mergem circa 150 m spre nord, trecem Prahova şi urcăm pe Valea Grecului pentru 50-100 de metri. Continuăm pe versantul stâng al Văii Grecului pe Culmea Grecului 1-1 ½ ore până la intersecţia cu traseul 15 pe versantul estic al Muntelui Leuca Mare. Facem stânga şi în 10-15 minute suntem în Şaua Grecului. Continuăm spre Vârful Leuca Mică pe care îl ocolim pe marcaje pe versantul sudic şi ajungem în Şaua Baiului.

 

Etape

Gara Azuga - Culmea Grecului - Şaua Grecului - Şaua Baiului

Descriere

 

Traseul 14 TG face legătura între Azuga și Cabana Diham peste Culmea Grecului și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Iarna, în condiții de zăpadă mare se fac aprox. 3, 5 h de drumeție. 

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți, mai puțin umblat, ce oferă perspective asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi. Odată străbătută culmea Grecului, ieșim în Șaua Grecului apoi facem o derivație scurtă la punctul de belvedere de pe Vf. Grecului, de unde continuăm pe culme pe Vârful Leuca Mică şi coborâm la Dihamul Militar. În Șaua Baiului ni se deschide perspectiva încântătoare a Morarului și Bucșoiului. 

Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Un excelent loc de odihnă ce este în acelaşi timp un punct de plecare pentru excursii în împrejurimi sau spre potecile dificile din abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham este accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gara Azuga - Culmea Grecului - Şaua Baiului în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră