Touristik Label - 1101MN13: Gara Azuga - Valea Grecului - Cabana Diham

Legătura Azuga - Cabana Diham, pe Valea Grecului
Traseul 13 Triunghi Galben urmează drumul forestier de pe Valea Grecului și Culmea Grecu - Leuca, pe un traseu potrivit pentru orice vârstă, cu priveliști spre abruptul Bucegilor, Munții Baiului, Piatra Mare și Postăvaru. Din Șaua Baiului, ținem drumul spre Cabana Diham, o importantă bază turistică a Bucegilor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,38km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
580m
Coborâre
201m
Vârf
1433m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Azuga mergem circa 150 m spre nord, trecem Prahova şi urcăm pe Valea Grecului pe drum forestier 30-40 de minute și apoi pe potecă pe firul apei și în serpentine până în Şaua Grecului. Mergem în stânga pe sub Vârful Grecului, urcăm pe culme pe Vârful Leuca Mică şi coborâm la Dihamul Militar (unitate militară) şi apoi în Şaua Baiului.

 

Etape

Gara Azuga - Valea Grecului - Şaua Grecului - Şaua Baiului - Cabana Diham

Descriere

 

Traseul 13 face legătura între Azuga și Cabana Diham peste  culmi domoale și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Iarna, în condiții de zăpadă mare se fac aprox. 3, 5 h de drumeție Potrivit pentru schi de tură.

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți, mai puțin umblat, ce oferă perspective asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi. Urmăm Valea Grecului până în Şaua Grecului, apoi facem o derivație scurtă la punctul de belvedere de pe Vf. Grecului, de unde continuăm pe culme pe Vârful Leuca Mică şi coborâm la Dihamul Militar.

Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Un excelent loc de odihnă ce este în acelaşi timp un punct de plecare pentru excursii în împrejurimi sau spre potecile dificile din abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham este accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gara Azuga - Valea Grecului - Cabana Diham în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră