Touristik Label - 723MN27: Halta CFR Sibiel - Valea Cetăţii - Fosta Cabana Fântânele

Legătura Sibiel - Fosta Cabana Fântânele (pe sub Vf. Cetății)
Traseul 27 Punct Albastru face legătura între Halta Sibiel și fosta Cabana Fântânele, pe sub Vf. Cetății (cu ruinele cetății medievale Salgo). Un parcurs frumos care străbate satul turistic Sibiel, apoi urcă un drum de căruță care trece pe sub Vf. Cetății, prin fânaţele satului și printre casele de vară din Poiana Godia.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
10,80km
Durată
3:45-4:15h
Urcare
877m
Coborâre
106m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la halta Sibiel mergem circa 2 Km pe şoseaua asfaltată până în satul Sibiel. Traversăm satul unde întâlnim multe pensiuni turistice precum şi muzeul sătesc cu o colecţie de icoane pe sticlă. Din Sibiel urmăm drumul forestier ce urcă de-a lungul văii Sibielului. La circa 200-300 m de la marginea satului traversăm valea Sibielului pe un podeţ îngust, de unde urmăm în partea dreaptă un vechi drum de căruţă erodat de ape şi abrupt ce străbate pădurea de fag, pe alocuri defrişată, şi trece pe sub Vf. Cetăţii, unde se află ruinele unei vechi cetăţi medievale. În continuare urmăm drumul de culme, după mai bine de o oră de la marginea satului părăsim pădurea şi trecem prin fâneţele satului Sibiel ajungem în Poiana Godia cu numeroase case de vară. De aici în 30-40 de minute ajungem la cabana arsă Fântânele. Până în Poiana Godia traseul este bine marcat, de aici şi până la fosta cabană Fântânele marcajul este mai rar.

Etape

Halta CFR Sibiel - Localitatea Sibiel - Valea Cetăţii - Poiana Godia - Fosta Cabana Fântânele

Descriere

Traseul 27 PA face legătura între Halta Sibiel și fosta Cabana Fântânele, trecând prin frumosul sat turistic Sibiel și prin fânațele Sibielului. Un parcurs destul de solicitant, în aprox. 4 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 900 m diferență de nivel.

Sibiel este un sat de munte cu tradiţie îndelungată în agroturism, plasat din timpuri străvechi pe drumul transhumanței. Zona pastorală Mărginimea Sibiului, a fost recent încununată (2015) cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”. Înconjurat de culmi împădurite, este renumit pentru Muzeul de icoane pe sticlă, biserica Sf. Treime și pentru cetatea de piatră ascunsă în desişul pădurii - cu legende despre un tunel misterios (Cetatea Salgo). Localitatea este un loc de întâlnire cu bucătăria variată și livezile cu soiuri de meri și peri (pomicultura tradițională) (sursa)

După ce ieșim din sat, traversăm valea Sibielului pe un podeţ și urmăm un drum de căruță spălat de ape care urcă abrupt pe sub Vf. Cetăţii, unde se află ruinele cetăţii medievale Salgo, la care putem urca pe derivația PG (traseu 28). PA continuă prin pădure pe drumul de culme și străbate apoi fâneţele satului Sibiel. 

Ajungem apoi în Poiana Godia cu numeroase case de vară de unde continuăm alături de varianta TA (traseul 29) -dinspre Mănăstirea Sibiel, cca 30-40 min spre fosta Cabana Fântânele, în ruine după un vechi incendiu. Dacă dorim să ajungem aproape de Vf Cindrel și Iezerul Mare, mai facem 10 - 11 h, urmând CR (traseul 25), apoi BR (traseul 1)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Halta CFR Sibiel - Valea Cetăţii - Fosta Cabana Fântânele in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră