Touristik Label - 1205MN25: La Susai Mountain Resort - Valea Azugii - Cabana Renţea

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
12,70km
Durată
5:15-5:30h
Urcare
610m
Coborâre
780m

Tabs

Indicaţii de orientare

De La Susai Mountain Resort, coborâm prin pădure până la Valea Azugii. Mergem circa 80 de metri în amonte şi ieşim la dreapta prin pădure. Ajungem la o defrişare pe care o urmăm până în capătul ei. Prin trei poieni cu observatoare de vânătoare, ajungem la casa de vânătoare Ritivoi/Ritivoiu. Continuăm pe culme până la Lacul Roşu/Găvan, cotim la stânga pe drumul de exploatare şi coborâm la valea Azugii, traversăm valea şi urcăm pe curbă de nivel până sub Vârful Ţigăile. Continuăm prin poienile lungi şi cotim la stânga, într-o coborâre abruptă, până în şaua dintre munţii Ţigăile şi Clăbucet. Continuăm în faţă pe sub stâna de sub Clăbucet şi coborâm pe linia muchiei până la Cabana Renţea (acum unitate militară) pe care o ocolim pe sub gardul de lemn.

Etape

La Susai Mountain Resort - Valea Azugii - Casa de Vânătoare Ritivoi - Lacul Roşu/Găvan - Valea Azugii - sub Vf. Ţigăilor - Cabana Renţea (acum unitate militară)

Observații

Marcaje rare între şaua de sub Vârful Ţigăile şi şaua dintre vârfurile Ţigăile şi Clăbucet; marcaje inexistente din şaua dintre vârfurile Ţigăile şi Clăbucet până la gardul unităţii militare Renţea.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

La Susai Mountain Resort - Valea Azugii - Cabana Renţea în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră