Moieciu de Sus - T9 - Traseu "La Amfiteatru"

0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
10,03km
Durată
2:45-3:30h
Urcare
460m
Coborâre
460m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu marcat cu "Omuleț Portocaliu".

Descriere

Traseul marcat cu “Omuleț portocaliu” începe din centrul satului Moieciu de Sus și continuă pe drumul amenajat spre biserică și apoi în serpentine spre “Casa Inspectorului Tișcă”, una dintre puținele case cu curte interioară din sat. Plimbarea urmează drumeagul de pământ în dreapta, spre o succesiune de fânețe, numite “Poiana Andolia”, foarte bine întreținute, care surprind prin dimensiune în această zonă mărginită pe ambele părți de pădure. Spre capătul poienii, priveliștea se deschide spre Munții Piatra Craiului. Traseul continuă susjos prin Pădurea Magistratului, de unde începe coborârea spre Complexul Cheile Grădiștei Moieciu. Se traversează râul și se continuă în stânga pe drumul județean prin Cheile Grădiștei, care mărginesc șoseaua. La prima curbă se părăsește asfaltul și se continuă la dreapta pe un drum de pământ abrupt, printre câteva pensiuni și case vechi, spre malul Sumedreștilor din Culmea Lungă.

Drumul de culme urcă lin spre Dealul Cremenii, locul cu urme ale unei foste așezări care datează din perioada preistorică. Se ajunge la un platou denumit “Amfiteatrul Transilvaniei”, dominat de o casă cu formă neobișnuită, care aduce cu un munte. Ansamblul este completat de câteva odăițe recondiționate într-un mod plăcut, dar păstrând structura și câteva elemente inițiale.

Traseul continuă tot înainte pe muchie, cu o priveliște panoramică înspre Munții Bucegi, până la intersecția cu o vale largă pe partea dreaptă, care coboară lin spre Moieciu de Sus. Se urmează această potecă care traversează zone de pădure și o vale umbroasă până ce se ajunge într-un drumeag care coboară lin spre centrul satului, în spatele Școlii Generale.

(Centrul de Ecologie Montană, Moieciu de Sus www.cem.ro)

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Moieciu de Sus - T9 - Traseu "La Amfiteatru" in Braşov, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment