Touristik Label - 623MN11: oraş Cisnădie - Vârful Măgura

Legătura Cisnădie - Vârful Măgura, pe la cantonul lui Marinică
Traseul 11 Cruce Roșie face legătura între centrul orașului Cisnădie și Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului). Are rolul de a facilita accesul cel mai rapid în culme, la Vf. Măgura, aflat pe traseul de creastă principal. De pe vârf se deschide o panoramă spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
7,00km
Durată
2:45-3:30h
Urcare
846m
Coborâre
16m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din centrul oraşului Cisnădie. Urmăm o stradă asfaltată, strada Măgurii şi mai apoi strada Livezii. Strada se continuă cu un drum forestier circa 4 km până la Cantonul lui Marinică. Până în acest loc traseul este comun cu traseul de creastă BR. Ocolim cantonul şi urmăm poteca din partea dreaptă în urcuş accentuat prin pădure. Mai sus poteca devine mai domoală. După mai bine de 2 ore, facem joncţiunea cu traseul CA. Cotim stânga spre sud şi în scurt timp ajungem pe Vf. Măgura.

Etape

oraş Cisnădie - Vârful Măgura

Descriere

Traseul 11 CR face legătura între orașul Cisnădie și Vârful Măgura, loc de belvedere asupra întregii zone. Este un traseu relativ ușor, în aprox. 2.5 - 3.5 h de drumeție, dar solicitant, cu urcări care cumulează peste 800 de m diferență de nivel.

Cisnădie este un pitoresc orăşel săsesc, străjuit în centru de o impozantă biserică fortificată, al cărei turn, răzbate din depărtare. Turnul Clopotniță, după cum îl numesc localnicii, a fost o adevărată inovație e Evului Mediu: primul turn cu ceas din Transilvania și primul turn la E de Viena pe care a fost instalat un paratrăsnet. Pentru a descoperi bogata tradiție a Cisnădiei în industria textilă vizitați expoziția muzeu „Istoricul industriei textile”.

Pornim din oraşul Cisnădie pe un drum forestier larg, intersectat de mai multe ciclotrasee și urcăm prin pădure pe un parcurs comun BR (traseul 1) până la Cantonul lui Marinică. După ce ocolim cantonul prin dreapta, poteca urcă susținut prin pădure, apoi panta se mai domolește. După cca. 2 h de la start, întâlnim varianta CA (traseul 13) dinspre satul turistic Cisnădioara. La scurt timp ajungem pe Vârful Măgura (1307 m), aflat pe traseul de creastă BR (traseul 1), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului), cu priveliști frumoase spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Cisnădie - Vârful Măgura in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră