Touristik Label - 7 P-na Ţapului - Cascada Urlătoarea

Traseu ușor de vizitare a Cascadei Urlătoarea
Traseul nr. 4 Punct Albastru este opțiunea de vizitare a Cascadei Urlătoarea cu pornire din Poiana Țapului, pe un traseu scurt, într-o plimbare ușoară, ideală pentru orice vârstă. Destinația finală, Cascada Urlătoarea, este una dintre cele mai impresionante cascade din țară, atât prin debit, cât și prin cădere. Este un punct de atracţie pentru mii de turişti, mai ales că drumul către cascadă este considerat cel mai uşor traseu din Bucegi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
2,80km
Durată
~0:45h
Urcare
270m
Coborâre
5m
Vârf
1141m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Halta Poiana Ţapului urcăm până la DN1, cotim pe strada Urlătoarei şi apoi pe drumul forestier care continuă de la capătul asfaltului. După 30-35 de minute părăsim la stânga drumul şi urcăm pe o potecă ce ajunge în 10-15 minute în Valea Urlătorii Mici, la câteva zeci de metri sub Cascada Urlătoarea. Urcăm pe drumul amenajat, până la cascadă.

Etape

Poiana Ţapului (860 m) - Cascada Urlătoarea (1100 m).

Descriere

Deși mai puțin frecventat decât traseul spre Cascada Urlătoare care pleacă din Bușteni (Traseul nr. 5 PR), și această opțiune pentru a ajunge la Cascada este la fel de ușoara și plăcută. La doar câteva minute după ce părăsești zona populată ești înconjurat de natură, liniște și un aer proaspăt. Se merge 30-40 de minute pe drumul forestier, apoi, 10-15 minute pe Valea Urlătorii mici prin pădure. Este un drum ușor, accesibil oricui, ce nu necesită echipament deosebit și nici pregătire fizică specială. Se poate parcurge tot timpul anului. Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante cascade din țară. Aceasta se află situată pe versantul estic al Munților Bucegi, în Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Bușteni. Cu o cădere de 15 m, creează un peisaj spectaculos pentru cei care ajung să o viziteze, mai ales în urma ploilor, când debitul este mult mai mare. Ea s-a format datorită confluenței Văilor Comorilor și Urlătoarea Mică. la altitudinea de 1100 de metri. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei. Apa de la Cascadă este potabilă. Legenda Cascadei Urlătoarea spune că aceasta ar fi fost o frumoasă păstoriță care își păștea oile prin zona jepilor. Doi frați, tineri ciobani, prinseseră drag de fată fără să știe unul despre sentimentele celuilalt. Aceștia au început să o urmărească pas cu pas, până într-o zi neguroasă când au încercat să o prindă. Fata speriată, scoate un urlet a deznădejde și se aruncă de pe stânci. Ciobanii împietresc pe loc, iar fata se transformă în cascadă, apele ei curgând fără oprire de atunci. Turiștii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află în apropierea traseului care leagă staţiunea Buşteni de Valea Jepilor, Platoul Bucegi. (Traseul nr. 7 TA)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

P-na Ţapului - Cascada Urlătoarea in Bucegi-Leaota, Prahova, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment