Touristik Label - 605MN52: Poiana Braşov - Poiana Nisipului

Legătura Poiana Braşov - Poiana Nisipului
Traseul 52 Cruce Roșie este traseul de legătură între Poiana Brașov și Poiana Nisipului, cu posibilitatea de a continua spre Pietrele lui Solomon, pe Drumul Galben (pe marcajul BG). Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,07km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
60m
Coborâre
90m
Vârf
1091m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul 39 (comun cu traseele 33 și 53) mergem 730m pe strada Poiana lui Stechil și lăsăm în dreapta traseele 33 și 53. Cotim la stânga 230 de metri pe drum forestier (varianta traseului 33) și întâlnim traseul 38. Lăsăm în stânga un drum forestier și pe drumul de exploatare mergem la stânga 130 de metri. Cotim stânga pe un drum de exploatare mai mic și coborâm un kilometru până în Poiana Nisipului. Aici se termină traseul nostru și lăsăm în stânga pe drum traseul 38.

Etape

Poiana Braşov - Poiana Nisipului

Descriere

 

Traseul 52 CR face legătura între Poiana Brașov și Poiana Nisipului, trecând prin locul Stâna Navri. Este un traseu lesne de parcurs, o drumeție scurtă de aprox. 1 h, fără diferențe mari de nivel.

Traseul pornește din Drumul Vechi al Poienii (traseul 39), urmează strada Poiana lui Stechil (comun cu traseele TA și PA), ajunge la o intersecție de drumuri, apoi face stânga pe drum forestier și întâlnește traseul 38 (Drumul Galben ce leagă Brașov de Predeal). 

Avem parcurs comun și, pe un drum de exploatare mai mic, ajungem în culmea largă şi prelungă (orientată est-vest) care desparte Oabănul de Jos, de cel de Sus și coborâm în apropierea locului denumit Stâna Navri, la 1040 m alt. În prezent nu mai există stână, dar locul a păstrat denumirea consemnată pe hărţi încă din a doua jumătate a secolului trecut. 

De aici ocolim obârşia unui pârâu, coborâm moderat prin pădurea de brad cu fag, pe o culme îngustă, și, după 1 km de la intersecția cu Drumul Galben, ajungem în Poiana Nisipului, poiana aşezată în lungul albiei Oabănului de Jos. Dacă continuăm pe BG, urmând Drumul Galben, putem ajunge la zona turistică Pietrele Lui Solomon, cu fenomene carstice de un deosebit interes peisagistic.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Braşov - Poiana Nisipului in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră