Touristik Label - 305MN09: Predeal - Şaua Pietricica - Pasul Predeluş

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
25,50km
Durată
9:45-11:00h
Urcare
1600m
Coborâre
1280m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Predeal, urcăm până la Hotel Belvedere/Cioplea şi continuăm pe stradă la dreapta, spre La Susai Mountain Resort. Urmăm drumul asfaltat şi după două serpentine ieşim pe potecă la stânga, în pădure. Urmăm marcajele turistice, trecem pe lângă o staţie de apă şi traversăm drumul forestier ce merge spre Valea Azugii. Urmăm marcajele până la Cabana Susai, înainte de gardul acesteia cotim stânga, mergem pe lângă gard, coborâm pe un drum de exploatare şi continuăm în urcare pe culmea Pietricica. Depăşim Şaua Pietricica, urcăm în Poiana Stânei Pietricica şi cotim la dreapta în pădure, pe culmea Plaiul Ciutei-Vârful lui Andir, iar apoi prin poieni lungi ajungem la golul alpin al Vârfului Ţigăile. Pe drumul de culme ajungem în muntele Lacul Roşu, cotim la stânga şi peste vârful Turcu ajungem în şaua Paltinu unde cotim la stânga pe curbă de nivel spre Piciorul Predeluş. Poteca nu este bine definită şi marcajele sunt rare! Din culmea lui cotim la stânga şi coborâm pe picior până în Pasul Predeluş, care face legătura cu Munţii Grohotiş prin Masivul Sloeru-Mărcuşanu.

Etape

Predeal - La Susai Mountain Resort - Şaua Pietricica - Vârful lui Andir - Vf. Ţigăilor - Vf. Paltinu - Pasul Predeluş

Observații

Marcaje rare între poiana stânei Pietricica şi intrarea în pădure de deasupra Pasului Predeluş. Inaccesibil iarna între Vârful Ţigăilor şi Pasul Predeluş.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Şaua Pietricica - Pasul Predeluş în Braşov, Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră