Touristik Label - 101MN58: Runcu - Vârful Leaota - Podu Dâmboviţei

Traseul de creastă Munții Leaota - Valea Dâmboviței.
Traseul 58 Bandă Albastră este traseul principal de creastă din Munții Leaota. Din Runcu urcăm drumul spre fosta Cabană Leaota, ținem piciorul M. Românescu, apoi urmăm direcția crestei trecând de vârfurile Frumușelu și Vaca,până la drumul de exploatare din creastă. De la Vf. Leaota, trecem de vârfurile Mitarca, Jugureanu și Secările spre M. Sântilie, de pe care urmează o coborâre lungă prin Cheile Crovului și Cheița spre localitatea Podu Dâmboviţei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
43,00km
Durată
14:45-15:30h
Urcare
2375m
Coborâre
2198m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din centrul comunei Runcu urmăm drumul forestier pe Valea Ialomicioarei pentru 8,7 kilometri până în dreptul mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului”. Urcăm 620 de metri pe drum pe pârâul Marginea Domnească și apoi facem dreapta pe drum forestier circa două ore până la fosta Cabană Leaota (1320m)....

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Runcu - ”La Ziduri” (mănăstire) - Cabana Leaota - Vârful Românescu - Vârful Leaota - Curmătura Fiarelor - Vârful Sântilia Mică - Valea Crovului - Valea Cheii - Podu Dâmboviţei

Descriere

Traseul 58 BA traversează Munții Leaota de la sud la nord, pe un parcurs lung (40 km) și solicitant), cu aproape 5000 m diferențe de nivel (urcări și coborâri succesive), în peste 15 h de drumeție. Potrivit pentru cei antrenați, cu experiență montană, în 2 zile.

Iarna, zăpezile mari po...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Runcu - Vârful Leaota - Podu Dâmboviţei în Argeş, Dâmboviţa, Bucegi - Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Florin Serban

Un traseu greu nu doar prin diferența de nivel dar si prin lungimea lui. Am parcurs traseul cu următorii timp de mers Mănăstirea Runcu-Cabana Leaota (fosta) timp 1.30 h; Cabana Leaota - Vf Leaota 3.40.h. Toată tura dus întors a fost de cca 10 ore. Nu exista surse de apa pe traseu.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră