Touristik Label - 1023MN14: sat Cisnădioara - Valea Argintului - Poiana Trandafirilor

Legătura Cisnădioara - Refugiul Rosengarten (pe V. Argintului)
Traseul 14 Triunghi Albastru face legătura între satul Cisnădioara și Refugiul Rosengarten, pe un drum forestier care însoțește Valea Argintului, recomandat pentru cicloturism. Ultima porțiune urcă prin pădure pe potecă, apoi urmează traseul de creastă spre refugiu. Trecem pe lângă Piatra Broaştei, o formațiune calcaroasă curioasă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
7,60km
Durată
~3:00h
Urcare
594m
Coborâre
70m

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din centrul satului Cisnădioara, urcăm de-alungul pârâului Râuşoru. Părăsind satul continuăm pe drumul forestier de pe Valea Argintului. După scurt timp ajungem la stânca numită Piatra Broaştei. Piatra Broaştei este monument al naturii cunoscut şi sub numele de Calcarele Cretacice de la Cisnădioara. Continuăm traseul pe drumul forestier până la capătul drumului, de unde urmăm poteca marcată cu TA în urcuş prin pădure circa o oră până în Curmătura Măgurii, unde intersectăm traseele BR, PR, CA. De unde urmăm cărarea în partea dreaptă trecem pe lângă izvor şi în scurt timp ajungem în Poiana Trandafirilor la Refugiul Rosengarten.

Etape

sat Cisnădioara - Valea Argintului - Curmătura Măgurii - Poiana Trandafirilor

Descriere

Traseul 14 TA face legătura între satul Cisnădioara și Refugiul Rosengarten, urmând Valea Argintului, accesibilă și cu MTB. Un traseu solicitant, în aprox. 3 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 600 m diferență de nivel. 

De cum intri în Cisnădioara, vei observa pe culmea stâncoasă a dealului Sf. Mihail o cetate fortificată, monument reprezentativ al stilului romanic din Transilvania. Biserica fortificată de la Cisnădioara este o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice, înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Zidurile din piatră și cele trei turnuri, ne duc cu gandul înapoi cu cca. 900 de ani 

Părăsim satul și urmăm Valea Răușoru spre SV. .După aprox 1 km, ajungem la un monument al naturii deosebit: Calcarele Cretacice de la Cisnădioara sau Piatra Broaştei, după cum îi spun localnicii, datorită formei de amfibian pe care o are. Formaţiunea este constituită din calcare rozalii din perioada cretacicului (65 mil ani), sub forma unui recif în care s-au acumulat resturi organice de tipul stridiilor, aricilor şi stelelor de mare.

Continuăm urcare până la capătul drumului, apoi pe potecă prin pădure și ieșim la drumul de culme - traseul de creastă BR (traseul 1), în Curmătura Măgurii, unde ajung și marcajele CA (traseul 13) - peste Vf. Măgura - și PR (traseul 8) - dinspre Valea Sadului. Din șa continuăm urcarea, întâlnim din dreapta traseul cicloturistic CA (traseul 15) și la scurt timp ajungem la Refugiul Rosengarten din Poiana Trandafirilor.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Cisnădioara - Valea Argintului - Poiana Trandafirilor in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră