Touristik Label - 423MN15: sat Răşinari - Cătun Prislop - Poiana Trandafirilor

Legătura Rășinari - Refugiul Rosengarten (pe traseul MTB)
Traseul 15 Cruce Albastră face legătura între satul Rășinari și Refugiul Rosengarten, pe asfalt și pe drumuri de căruță, pe un traseu cicloturistic. Din cătunul Prislop urmăm un drum de căruţă în serpentine, apoi ținem Culmea Schian spre creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,40km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
589m
Coborâre
123m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din Răşinari, urmăm drumul asfaltat până la cătunul Prislop, traversăm cătunul şi continuăm pe un drum de căruţă în serpentine. Alternăm zonele de pădure cu zonele de păşuni. După aproximativ 2 ore jumătate ajungem la un izvor, unde putem face un scurt popas. În acest loc întâlnim traseele cu BR, PR, CA, TA. Din acest loc continuăm în uşoară urcare spre dreapta, tot prin pădure şi la scurt timp ajungem în Poiana Trandafirilor la Refugiul Rosengarten. Tot de la izvor urmând cărarea spre înainte în câteva minute ajungem în Curmătura Măgurii. Traseul este comun cu traseul pentru biciclişti.

Etape

sat Răşinari - Cătun Prislop - Poiana Trandafirilor

Descriere

 

Traseul 15 CA face legătura între Rășinari și Refugiul Rosengarten (Pna Trandafirilor), pe asfalt și pe drumuri de căruță, accesibile MTB. Este un traseu relativ ușor, în aprox. 2.5 - 3 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 600 de m diferență de nivel. 

Rășinari este una dintre cele mai vechi localităţi din Mărginimea Sibiului, adăpost pentru buni meşteşugari („fabrica de căruţeˮ), ciobani care au valorificat potențialul culmilor înconjurătoare, dar și scriitori celebri. Dacă vă luați răgaz să faceţi o plimbare pe uliţele strâmte, veți descoperi case vechi tradiţionale, biserici frumoase, muzeul localităţii, dar și  casele în care au copilărit Octavian Goga şi Emil Cioran. Tot de aici pornesc trasee cicloturistice și de drumeție, iar CA este destinat ambelor categorii. 

Din Răşinari, urmăm drumul asfaltat până la cătunul Prislop, apoi apucăm un drum de căruță care ne urcă în serpentine prin păduri și pășuni, pe Culmea Schian. La cca. 2.5 h ieșim în culme, lângă un izvor, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 1) și alte trasee care urcă în culme dinspre Cisnădioara (traseul 13 și traseul 14), respectiv din Valea Sadului (traseul 8). 

Continuăm în urcare ușoară prin pădure și la scurt timp ajungem la Refugiul Rosengarten din Poiana Trandafirilor, loc unde ne bucurăm de o binemeritată pauză, cu privești spre culmile înconjurătoare. Putem coborî înapoi în culme după ce trecem de Vf. Drăguț, pe un drumeag care se desprinde din drumul de creastă la dreapta.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Răşinari - Cătun Prislop - Poiana Trandafirilor in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră