Touristik Label - 823MN28: sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii

Legătura Sibiel - ruinele cetății Salgo (de pe Vf. Cetății)
Traseul 28 Punct Galben face legătura între satul turistic Sibiel și ruinele vechii cetăţi medievale Salgo de pe Vârful Cetăţii (1098 m). Un parcurs frumos care străbate satul turistic Sibiel, apoi ține un drum de căruță până sub Vf. Cetății. De-aici urcăm aprig la ruinele cetății medievale, unde sătenii spun că ar sta ascunsă comoara regelui dac, Decebal.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,10km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
580m
Coborâre
32m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul satului Sibiel şi este comun cu traseul anterior PA, până în punctul numit sub Vf. Cetăţii, de unde părăsim traseul marcat cu TA, urmând cărarea din partea stângă, ce urcă accentuat. După circa un sfert de oră ajungem pe vârf, unde întâlnim ruinele vechii cetăţi medie...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii

Descriere

Traseul 28 PG face legătura între satul Sibiel și ruinele vechii cetăţi medievale Salgo de pe Vârful Cetăţii. Un parcurs relativ ușor, în aprox. 1.5 - 2 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 600 m difer...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Radu Pruna

Buna ziua, 

Traseul punct galben se bifurca de cel punct albastru si urca pe Valea Cetatii pe langa parau. Nu se poate ajunge la cetate pe punct galben. Trebuie urmarit punctul albastru pentru acces la cetate.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Mulțumim pentru sesizare. Am trimis cartografilor pentru verificări.

Toate cele bune!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Xandros

Va rugam corectati ! Ce apare aici ca punct galben la fata locului este de fapt punct albastru. De la podetu peste Paraul Sibiel incep practic doua trasee: punct galben si punct albastru. La nici 5 minute se despart. Cel galben merge inainte pe Valea Cetatii dar nu are cum sa ajunga la Salgo. Cel albastru o ia in dreapta. Culmea este ca exista indicator care arata ca cel cu punct galben ajunge la Salgo, pe Valea Cetatii, dar nu spune niciun timp aproximativ. 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră