Touristik Label - 823MN28: sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii

Legătura Sibiel - ruinele cetății Salgo (de pe Vf. Cetății)
Traseul 28 Punct Galben face legătura între satul turistic Sibiel și ruinele vechii cetăţi medievale Salgo de pe Vârful Cetăţii (1098 m). Un parcurs frumos care străbate satul turistic Sibiel, apoi ține un drum de căruță până sub Vf. Cetății. De-aici urcăm aprig la ruinele cetății medievale, unde sătenii spun că ar sta ascunsă comoara regelui dac, Decebal.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,10km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
580m
Coborâre
32m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul satului Sibiel şi este comun cu traseul anterior PA, până în punctul numit sub Vf. Cetăţii, de unde părăsim traseul marcat cu TA, urmând cărarea din partea stângă, ce urcă accentuat. După circa un sfert de oră ajungem pe vârf, unde întâlnim ruinele vechii cetăţi medievale.

Etape

sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii

Descriere

Traseul 28 PG face legătura între satul Sibiel și ruinele vechii cetăţi medievale Salgo de pe Vârful Cetăţii. Un parcurs relativ ușor, în aprox. 1.5 - 2 h de drumeție, cu urcări care cumulează aprox. 600 m diferență de nivel. Iarna, urcarea la cetate poate pune probleme. 

Sibiel este un sat de munte cu tradiţie îndelungată în agroturism, plasat din timpuri străvechi pe drumul transhumanței. Zona pastorală Mărginimea Sibiului, a fost recent încununată (2015) cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”. Înconjurat de culmi împădurite, este renumit pentru Muzeul de icoane pe sticlă, biserica Sf. Treime și pentru cetatea de piatră ascunsă în desişul pădurii - cu legende despre un tunel misterios (Cetatea Salgo). Localitatea este un loc de întâlnire cu bucătăria variată și livezile cu soiuri de meri și peri (pomicultura tradițională) (sursa)

Ieșim din sat alături de PA (traseul 27) și traversăm valea Sibielului pe un podeţ, de unde urmăm un drum de căruță spălat de ape care urcă abrupt sub Vf. Cetăţii. PG continuă cu o urcare abruptă la stânga, ajungând în cca. 15 min la ruinele vechii cetăţi medievale Salgo, atestată documentar din secolul XIV, despre care sătenii spun că ar fi din vremea dacilor și că ar ascunde comoara regelui dac, Decebal.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Sibiel - Valea Cetăţii - Vârful Cetăţii in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră