Touristik Label - 623MN04: Şaua Ştefleşti - Vârful Cindrel

Legătura Transcindrel - Vârful Cindrel
Traseul 4 Cruce Roșie este traseul de legătură între Munții Cindrel și Vf. Ştefleşti din Munţii Lotrului, cu punct de demarcație drumul judeţean Transcindrel. Urcăm din Şaua Ştefleşti pe un drum de căruță până la poalele Vf. Cindrel, apoi continuăm printre jnepeni până pe vârf, cel mai înalt din masiv, aflat deasupra căldării lacului glaciar Iezerul Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,30km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
532m
Coborâre
16m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul este o continuare a traseului ce vine de pe Vf. Ştefleşti din Munţii Lotrului. Din Şaua Ştefleşti din drumul judeţean DJ106N pornim pe un drum de căruţă în urcare moderată. După circa 30 de minute ajungem la poalele Vf. Cindrel, de unde drumul începe să urce accentuat. La scurt timp intersectăm traseul PR, de unde se poate urca pe o porţiune de cărare abruptă sau urmăm drumul ce urcă uşor în serpentine şi este comun circa 5-10 minute cu treseul marcat cu punct roşu. După mai bine de o oră de la pornire ajungem la un izvor de unde începe o cărare cu pantă abruptă ce ne conduce printre pâlcuri de jnepeni pe Vf. Cindrel.

Etape

Şaua Ştefleşti - Vârful Cindrel

Descriere

 

Traseul 4 CR face legătura între Şaua Ştefleşti (DJ Transcindrel) și Vf. Cindrel, cel mai înalt din masiv. Un traseu scurt, de cca. 1.5 - 2 h, cu aprox. 500 m diferențe de nivel. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

CR este parte a traseului ce vine de pe Vf. Ştefleşti din Munţii Lotrului. Pornim de pe drumul judeţean Transcindrel, din Şaua Ştefleşti, pe un drum de căruță care urcă cca. 30 min până la poalele Vf. Cindrel. Drumul continuă abrupt până la intersecția cu PR (traseul 5), unde există o potecă abruptă care taie o serpentină largă a drumului. Putem urca fie pe aceasta, fie pe drum, iar apoi ajungem la un izvor, unde drumul se ramifică.

Noi cotim la dreapta și urcăm destul de aprig, prin jnepeniș până pe Vf. Cindrel, marcat cu troițe, cel mai înalt din masiv, deasupra fermecătorului lac glaciar Iezerul Mare, aflat într-o superbă căldare sub vârf, supranumit „marea de smarald”, datorită culorii.

Observații

Iarna accesibil cu echipament complex de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şaua Ştefleşti - Vârful Cindrel în Sibiu, Cindrel este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră