Touristik Label - 4 Şimon - sub Şaua Poliţe

Din Șimon, spre Vf. Omu, legătura cu V. Gaura
Traseul nr. 24 Cruce Albastră este un traseu mediu, care nu pune prea multe dificultăți, în urcare pe Culmea Bălăban, cu o singură porțiune de urcare mai susținută, la traversarea Muchiei Izvoarelor, cu perspective asupra abruptului Bucșoiu, Scara și Gaura. Este un traseu de legătură cu Traseul 23, ce urcă mai departe pe Valea Gaura până la Omu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
6,80km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
900m
Coborâre
220m
Vârf
1628m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

La circa 500 de metri de la intrarea din Bran în Şimon (legătura cu traseul 25 şi 26) găsim o biserică mică, de unde marcajul cruce albastră urmează o uliţă îngustă la stânga şi urcă pe un drum de ţară, circa 30 de minute, până în Culmea Bălăban, la casa omonimă (cca 1000 m). La jumătatea distanţei întâlnim un izvor temporar. După 15 minute ajungem la Schitul Bran (unde se poate ajunge şi cu maşina prin altă parte). Mergem 10-15 minute după schit, pe drumul de acces cu maşina şi părăsim acest drum pentru a continua în urcuş abrupt prin pădure, până la cota 1600, unde întâlnim traseul 23, sub Şaua Poliţe.

Etape

Şimon - Culmea Bălăban - Schitul Bran - sub Şaua Poliţe.

Descriere

Socotit de unii gura de Rai a Brașovului care te poartă spre Omu, satul Simon este situat la șase kilometri de castelul Bran, fapt care îi fură din notorietate, fiind umbrit de popularitatea Branului și a comunei Moieciu de Sus. Totuși, dacă ajungi aici, vei remarca conservarea și promovarea tradiţiilor populare din zonă și vei rămâne fascinat de peisajul montan minunat care ți se deschide în orizonturi.
Din Valea Șimonului pornesc mai multe trasee montane, iar acesta spre Șaua Polițe este unul extrem de popular între fotografi. Aici este ușor să uiți de toate problemele cotidiene, de zgomotul orașului, și să te lași cuprins de liniștea împăciuitoare a zonei. Totul devine atemporal, odată ce privești în spate spre creasta Piatrei Craiului, sau spre Valea Rece și satul Poarta.
Traseul nostru urcă pe Culmea Bălăban, care apare pe harta și ca strada Bălăban, pe lângă schitul Bran și mai departe spre cota 1600, în urcuş abrupt prin pădure până la legătura cu traseul 23, sub Şaua Poliţe.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Şimon - sub Şaua Poliţe în Bucegi-Leaota, Braşov, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment