Touristik Label - 705MN13: Sinaia - Vf. Piscul Câinelui

Legătura Sinaia - creasta Munților Baiului, pe Piscul Baciului
Traseul nr. 13 Punct Albastru este traseul de legătură între Sinaia și Vârful Piscul Câinelui, pe linia piciorului Piscul Câinelui, un traseu relativ uşor de parcurs, cu posibilitate de continuare a drumeţiei pe creasta principală a Munților Baiului (Bandă Roșie). Durata traseului este de 2.5 - 3 h (900 m diferențe de nivel).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,29km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
830m
Coborâre
0m
Vârf
1629m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Sinaia mergem circa 700 de metri spre sud pe DN1, trecem Prahova pe un pod rutier, mergem pe strada Piscul Câinelui 280 de metri, trecem calea ferată și continuăm 120 de metri până la terminarea asfaltului. Continuăm pe drum pentru 70 de metri, cotim stânga și urmăm drumul auto pentru 1,4 kilometri până la cabana privată Piscul Câinelui. Lăsăm în stânga bariera și continuăm pe drumul de exploatare circa 160 de metri până într-o mică poiană. De aici cotim la stânga prinr-o zonă cu arbuști și plante de mlaștină înalte și începem să urcăm pe culme. Urmăm linia culmii pentru 1,7 kilometri (pantă medie 20%, altitudine maximă 1350m) și ieșim din pădure într-o prima poiană lungă. Pe lungimea poienii urcăm ușor pe stânga 1,1 kilometri și ajungem la capătul golului alpin. În dreapta avem o pădure de zadă pe lângă liziera căreia urcăm continuu circa 400 de metri. Continuăm pentru 2 kilometri urcarea pe linia piciorului Piscul Câinelui până în vârful omonim aflat la 1650 m altitudine (intersecție cu traseul 14).

Etape

Sinaia - Cabana Piscul Câinelui - Vf. Piscul Câinelui

Descriere

 

Traseul nr. 13 PA este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox 900 de m, într-o drumeție de 2.5 - 3 h, urmând drumul auto până la cabana privată Piscul Câinelui, apoi linia culmii prin pădure, până se iese în golul alpin. De aici continuă pe linia piciorului Piscul Câinelui (marcaje rare!) până în vârful omonim aflat la 1650 m altitudine, pentru 2 km, în urcare.

Pornind de la gara Sinaia, mergem cca 700 de m spre S pe DN1, trecem V. Prahova pe un pod rutier, apoi urmăm strada Piscul Câinelui (traversând calea ferată), iar la capătul ei, indicatoarele spre cabana privată Piscul Câinelui, pentru 1,4 km. Ajunși aici, lăsăm în stânga bariera și continuăm pe drumul de exploatare până într-o mică poiană, unde facem stânga printr-o zonă cu arbuști și începem să urcăm pieptiș pe linia culmii prin pădure pentru 1,7 km (pantă medie 20%, altitudine maximă 1350 m) până ieșim într-o poiană lungă. Urcăm ușor la stânga, pe lungimea poienii, 1,1 km și ajungem la capătul golului alpin, de unde ni se deschid perspective frumoase asupra culmilor înconjurătoare. 

În spatele nostru cuprindem cu privirea Masivul Bucegi, respectiv o parte din Creasta Munților Baiului, Piciorul Gagului, apoi vf. Gagul Mare, peste valea Câinelui, în SE, Vf. Mierlei și vf. Vornicu, Piscul Câinelui (pe care vom continua traseul), iar în NE, vf. Drăgan. Continuăm pentru 2 km urcarea pe linia piciorului Piscul Câinelui, urmând poteca din ce în ce mai slab marcată, ajungem până în apropierea vârfului Piscul Câinelui, unde întâlnim drumul larg ce străbate Creasta Munților Baiului pe care putem sa ne continuam traseul fie spre Vf Baiul Mare, fie spre Posada (traseul 14 Bandă Roșie). 

De pe vârful Piscul Câinelui, vom completa panorama din golul alpin cu elemente noi, la fel de frumoase de admirat. Spre N apare bazinul superior al Văii Rele, dezvoltat între Muntele Cumpătu, vf. Baiul Mare şi vf. Drăgan, iar cu puțin noroc (zile senine și privire ageră), vom admira către N-NE crestele albe ale munţilor Ciucaş şi Zăganu. Desigur, imaginile cele mai frumoase le oferă abruptul estic al Munţilor Bucegi şi sectorul de defileu al V. Prahovei.

Observații

marcaje rare de la ieşirea din pădure de pe Piciorul Piscul Câinelui până la vârful Piscul Câinelui

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sinaia - Vf. Piscul Câinelui în Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră