Touristik Label - 1223MN07: Staţiunea Păltiniş - Cabana Gâtul Berbecului - Lacul Negovanu

Legătura Păltiniş - Lacul Negovanu, prin Poiana Muncel
Traseul 7 Triunghi Roșu este traseul de legătura între staţiunea Păltiniş și lacul de acumulare Negovanu, pe un parcurs pitoresc cu vederi panoramice spre lac și Valea Sadului. Poteca însoțește pentru scurt timp DJ Transcindrel, trece de cantonul silvic Muncel, apoi traversează firele pârâului Bătrâna Mică și ocolește muntele La Pahar.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
9,80km
Durată
~4:00h
Urcare
391m
Coborâre
631m

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din faţa staţiei de telescaun şi urcăm pe sub linia telescaunului. După 10- 15 minute cotim dreapta pe drumul judeţean DJ 106N. Urmăm drumul circa 2 km unde zărim în partea dreaptă o scurtătură prin pădure, pe o cărare care ne scoate în drum puţin mai jos de Poiana Muncel. Trecem de cantonul silvic cu acelaş nume şi părăsim drumul în partea stângă pe o potecă ce coboară încet şi intră în pădure. Poteca trece în mare parte prin pădure şi ajunge în Poiana Bătrâna Mică, traversând pe parcurs firele de apă ale pârâului Bătrâna Mică. Traversăm poiana şi continuăm prin pădure, ne intersectăm de 2 ori cu drumul neasfaltat. După care continuăm traseul tot prin pădure pe o lungă coborâre moderată. După mai bine de 3 ore de la plecare din Păltiniş ajungem în drumul forestier din lungul Văii Sadului. Mergând în stânga în aval la scurt timp ajungem la clădirea de control al barajului Negovanu şi de aici la noua cabană Gâtul Berbecului situată pe marginea de sus a lacului Negovanu. De unde pe nişte trepte înguste din beton putem coborî pe marginea lacului. Cabana nu funcţionează.

Etape

Staţiunea Păltiniş - Cantonul Silvic Muncel - Poiana Bătrâna Mică - Cabana Gâtul Berbecului - Lacul Negovanu

Descriere

Traseul 7 TR face legătura între staţiunea Păltiniş și noua cabană Gâtul Berbecului, de pe malul lacului Negovanu. Un traseu cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în aprox. 3.5 - 4 h de drumeție, în mare parte în coborâre. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Din Păltiniș TR urcă pe sub linia telescaunului, apoi însoțește drumul judeţean Transcindrel, pe drum și pe o potecă care scurtează câteva serpentine ale drumului. Aproape de cantonul silvic Muncel, întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 1). 

TR continuă prin pădure, trece de firele pârâului Bătrâna Mică și de poiana omonimă, traversează un drum neasfaltat, după care coboară ușor prin pădure, spre dreapta. După ce traversăm o poiană cu izvor și sol mocirlos, urcăm pe panta vestică a muntelui La Pahar, sub vârful aflat la stânga (1439 m). 

Ultimul segment urmează direcția S și coboară spre Valea Sadului, cu frumosul baraj de acumulare și luciul lacului Negovanu (Lacul Sadului). Specialiștii spun că este singurul baraj în arc din România și ocupă locul 5 din punct de vedere al altitudinii barajelor. (sursa) Este o zonă frumoasă de agrement, într-un defileu (Gâtul Berbecului), iar pe malul lacului se găsesc diferite cabane unde turiștii pot înnopta.

Observații

Iarna accesibil cu echipament complex de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Staţiunea Păltiniş - Cabana Gâtul Berbecului - Lacul Negovanu in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră