Touristik Label - 105MN49: Timişu de Jos - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Braşov

Timișu de Jos - Cabana Postăvaru (pe Drumul Şerpilor) - Culmea Crucuru
Traseul 49 Bandă Albastră face legătura între DN 1 (Timișu de Jos) și Brașov (Dârste), vizitând vârful și Cabana Postăvaru. Primul sector al traseului străbate Drumul Şerpilor (nerecomandat iarna!) în urcare susținută, cucerind muntelui în apropiere de Vf. Postăvaru, apoi ajunge la Cabana Postăvaru de unde coborâm pe Culmea Crucuru.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
19,30km
Durată
9:00-10:00h
Urcare
1435m
Coborâre
1510m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din DN1, urcăm pe muchia Pietrei Crinului până la vârful omonim şi apoi, la stânga, prin vegetaţie bogată, traversăm trei poieni şi urcăm prin pădure până la şaua de sub Vârful Postăvaru. Urmăm marcajele pe culme, spre staţia de telecabină Kanzel şi cea de teleferic, până la Cabana Postăvaru/Juli...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Timişu de Jos - Drumul Şerpilor - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Culmea Crucuru - Braşov (Dârste)

Descriere

Traseul 49 BA leagă Timișul de Jos de Vf. Postăvaru, pe Drumul Şerpilor, apoi coboară culmea Crucurului spre cartierul Dârste (Brașov). Un traseu solicitant, cu peste 1500 m diferențe de nivel, în cca.  9 -...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaje rare pe varianta de sub Crucuru Mic. Inaccesibil iarna între Timişu de Jos-Drumul Şerpilor-şaua de sub Vârful Postăvaru.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Timişu de Jos - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Sensei Sorin

Degradat
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră