Touristik Label - 105MN49: Timişu de Jos - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Braşov

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
19,30km
Durată
9:00-10:00h
Urcare
1435m
Coborâre
1510m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din DN1, urcăm pe muchia Pietrei Crinului până la vârful omonim şi apoi, la stânga, prin vegetaţie bogată, traversăm trei poieni şi urcăm prin pădure până la şaua de sub Vârful Postăvaru. Urmăm marcajele pe culme, spre staţia de telecabină Kanzel şi cea de teleferic, până la Cabana Postăvaru/Julius Romer. Coborâm pe serpentine şi apoi, la dreapta, spre Poiana Ruia, trecem pe deasupra lacului artificial, coborâm după el şi cotim dreapta spre Muchia Crucurului, pe care coborâm până deasupra grădinii zoologice din Braşov. Continuăm peste trei mici dealuri şi ajungem la un drum de exploatare, coborâm la stânga pe drum şi, în prima curbă strânsă la stânga, cotim dreapta şi ajungem pe un drum de exploatare până la strada Cireşului şi apoi la podul de ieşire din Braşov spre Săcele.

Etape

Timişu de Jos - Drumul Şerpilor - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Culmea Crucuru - Braşov (Dârste)

Observații

Marcaje rare pe varianta de sub Crucuru Mic. Inaccesibil iarna între Timişu de Jos-Drumul Şerpilor-şaua de sub Vârful Postăvaru.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Timişu de Jos - Cabana Postăvaru/Julius Romer - Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră