Touristik Label - 807MN89: Turnu Roşu - Sebeşul de Jos

Legătura Turnu Roșu - Sebeşul de Jos
Traseul 89 Punct Galben este traseul de legătură între localitatea Turnu Roșu și Sebeşul de Jos, urmând drumul de țară și o culme secundară prin pădure. Potrivit pentru cicloturism și plimbări în zona Turnu Roşu. Priveliști spre Sebeşul de Jos şi Valea Sebeşului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,63km
Durată
~1:30h
Urcare
141m
Coborâre
110m
Vârf
548m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traversăm localitatea Turnu Roşu pe drumul principal (ce duce spre mănăstirea Turnu Roşu). Aproape de ieşire, în dreptul unei adăpătoare (izvor) o luăm pe uliţă spre est. Urmăm calea până la ieşirea din localitate pe direcţia est, printr-un cartier de case sărace şi părăginite. Ieşim pe un drum de ţară pe care îl urmăm în urcare uşoară, în apropiere de baza muntelui. Chiar la ieşirea din localitate intersectăm traseul marcat cu TA. După aproape 1 km, poteca urcă şi intră în pădurea printr-o zonă cu poieni. Aici intersectăm traseul marcat cu TG care coboară din Culmea Pietriceaua. Continuăm pe potecă prin pădure, apoi coborâm scurt spre nord vest şi ieşim pe nişte fâneţe cu iarbă înaltă. Ne ghidăm după marcaj până intersectăm un drum de ţară care schimbă direcţia spre sud-vest. În curând se vede satul Sebeşul de Jos şi Valea Sebeşului. Coboram spre vale, o traversăm pe un pod de lemn şi ajungem la ieşirea din satul Sebeşul de Jos. Aici intersectăm traseul marcat cu CG.

Etape

Turnu Roşu - Sebeşul de Jos

Descriere

Traseul 89 PG face legătura între localitățile Turnu Roșu și Sebeşul de Jos, pe drum de țară și poteci ușoare, recomandat pentru cicloturism. Traseu cu marcaje rezonabile, fără indicatoare, care poate pune probleme iarna sau în condiții de vizibilitate scăzută. 

Traversăm localitatea Turnu Roşu pe drumul principal ce duce spre Mănăstirea Turnu Roşu până aproape de ieșire și ajungem la un pod care trece un pârâu și o adăpătoare. De aici continuăm spre E pe un drum de țară care ne poartă printr-un cartier de case părăginite. Ulița urcă ușor în apropiere de baza muntelui și iese din localitate. Aici coboară poteca TA (traseul 88) dinspre Culmea Fântânii, însă nu există indicatoare.

Continuăm cca 1 km pe drumul pe țară apoi găsim o potecă care urcă în pădurea presărată cu poieni. Aici se desprinde la dreapta, marcajul TG (traseul 92) - ce urcă peste Vârful Grohotișul până la Culmea Fântânii, la intersecția cu TA (traseul 88). Poteca PG  iese la niște fânațe cu iarbă înaltă, apoi la un alt un drum de ţară, de unde se poate observa satul Sebeşul de Jos şi Valea Sebeşului. 

Coborâm spre vale, traversăm un pod de lemn şi ajungem la ieşirea din satul Sebeşul de Jos, unde se desprinde la dreapta marcajul CG (traseul 91) care urcă tot  până la Culmea Fântânii, la intersecția cu TA (traseul 88).

Observații

Pe acest traseu nu există indicatoare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Turnu Roşu - Sebeşul de Jos in Sibiu, Făgăraş is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră