Touristik Label - 1005MN26: Valea Azugii - Drumul lui Ceauşescu - La Susai Mountain Resort

Legătura Valea Azugii - La Susai Mountain Resort, pe Drumul lui Ceauşescu
Traseul nr. 26 Triunghi Albastru este traseul de legătură între Valea Azugii și cabana - hotel La Susai Mountain Resort, pe poteca (pietruită parțial) denumită Drumul Lui Ceaușescu. Se poate aborda un traseu mai lung MTB, dacă se pornește din Azuga, însoțind Valea Azugii, cu obiective ca Păstrăvăria Limbășel, mici căderi de apă la vărsarea în albia Azugii și perspective excelente (cu poteci de abordare) spre Munții Neamțului (cu vârfurile Cazacu, Unghia Mare, Ştevia, Neaniţului și Paltinu).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,23km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
250m
Coborâre
0m
Vârf
1432m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din valea Azugii ne întoarcem spre sud peste un pod de beton pe un drum secundar și după 100 de metri găsim la dreapta indicatorul spre La Susai Mountain Resort. Urcăm pe poteca pietruită 1,2 km în cinci serpentine până în poiana/tăietura de unde pornește traseul 29 spre Clăbucetul Azugii. În primele trei serpentine găsim două izvoare foarte bune. În poiana aflată la 1340 de metri cotim dreapta pe fosta alee pietruită și începem urcarea pe muchia împădurită. Urcăm ușor 1,5 kilometri până la capătul sud-estic al poienii cabanei La Susai Mountain Resort (intersecție cu traseul 25). Mergem spre nord-vest 350 de metri și apoi 140 de metri spre vest până La Susai Mountain Resort (intersecție cu traseele 9 și 24).

Etape

Valea Azugii - Drumul lui Ceauşescu - La Susai Mountain Resort

Descriere

 

Traseul nr. 26 TA face legătura între Valea Azugii și cabana - hotel La Susai Mountain Resort, abordând poteca pietruită cunoscută ca Drumul Lui Ceaușescu. este un traseu de dificultate ușoară, în aprox. 1.5 - 2 h de drumeție (260 m diferență de nivel). 

Pentru varianta extinsă a acestui traseu (cicloturistică), se poate porni din oraşul Azuga, din staţia de autobuz de lângă biserica din centrul oraşului, către E, urmărind şoseaua care străbate localitatea pe aproape 2 km. 

Urmând drumul asfaltat de pe Valea Azuga, cu orizontul muntelui Ureche în față, vom ajunge la confluența cu Limbăşelul (principalul afluent de dreapta), unde drumul se bifurcă: o variantă urcă spre N pe Valea Limbășelului până la cabana  - hotel La Susai Mountain Resort. De aici se desprinde și marcajul BA (traseul 29) care atacă pantele Muntelui Clăbucetul Azugii, prin spatele păstrăvăriei Limbășel, pe care o găsim pe stânga drumului.

Continuând traseul pe valea Azugii, se depăşeşte confluența cu pârâul Cazacu, la obârşia căruia se observă vârful cu acelaşi nume, străbatem un sector mai îngust al văii şi destul de bine împădurit și apoi ajungem la confluenţa cu pârâul Unghia Mica (cu amenajări hidrotehnice), unde drumul îşi schimbă direcţia către N. De aici, valea se lărgeşte foarte mult, iar în albia Azugii există praguri amenajate pentru creşterea păstrăvilor. Când ajungem la confluenţa cu pârâul Ştevia, la dreapta se desprinde un drum forestier şi o potecă care urcă la vf. Ștevia, iar mai sus, o potecă spre Vârful Neamțu.

Drumul forestier continuă spre obârşia Azugii, însă noi traversăm peste un pod de beton pe un drum secundar și după 100 de m vom găsi pe dreapta indicatorul spre La Susai Mountain Resort. Urcăm pe poteca pietruită 1,2 km în cinci serpentine până în poiana / tăietura de unde ajunge traseul 29 BA peste Clăbucetul Azugii. În primele trei serpentine avem posibilitatea să alimentăm din două izvoare foarte bune. 

Din poiană, facem dreapta și începem urcarea ușoară pe muchia împădurită pentru aprox 1,5 km până la capătul sud-estic al poienii cabanei La Susai Mountain Resort (intersecție cu traseul 25 TR). Peste vârfurile arborilor, către NV, pot fi zărite crestele Postăvarului şi Pietrei Mari. Continuâm prin poiană și ajungem la cabana - hotel La Susai Mountain Resort (intersecție cu traseul 9 BR și traseul 24 CA dinspre Predeal)

Aici se recomandă un popas pentru odihnă şi pentru a admira panorama care se deschide spre E şi S cu câteva vârfuri şi culmi mai importante din Munţii Baiului. În plan apropiat se deschide valea împădurită a Limbăşelului, care separă culmea Clăbucetul Azugii (1586m) de Clăbucetul Taurului (1520 m) și vf. Cocoş (1479 m, împădurit), spre E, culmea  (cu păşune) ce coboară către N din vârful Paltinu (1899 m) și cele trei vârfuri ascuțite ale Munților Neamțului, dintre care cel din mijloc (vf. Neamţu, 1923 m) atinge alt max.din regiune.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Azugii - Drumul lui Ceauşescu - La Susai Mountain Resort in Braşov, Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră