Touristik Label - 723MN10: Valea Morii - Vârful Măgura

Legătura Cisnădie - Vârful Măgura (peste Dl Sadului)
Traseul 10 Punct Albastru face legătura între Cisnădie (Valea Morii) și Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului). Un parcurs pitoresc prin pădure și pe păşuni întinse, urmând drumuri forestiere și de căruță, accesibile și cu o bicicletă de munte. Priveliști spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,60km
Durată
2:45-3:15h
Urcare
828m
Coborâre
53m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din şoseaua dintre Cisnădie şi Sadu, din Valea Morii. Urmăm drumul forestier circa 15 minute după care îl părăsim traversând pârâul Valea Morii spre stânga şi urcăm prin pădure pe drumul de căruţă ce urcă în serpentine până pe culme. Trecem pe sub Vf. Chicioarei şi după mai bine de două ore de la plecare părăsim pădurea şi continuăm urcuşul domol prin păşune. La scurt timp facem joncţiunea cu traseul marcat cu CR, mai apoi cu traseul BR şi din acest loc după un scurt urcuş poposim pe Vf. Măgura.

Etape

Valea Morii - Vârful Măgura

Descriere

Traseul 10 PA face legătura între zona Valea Morii (aproape de Sadu) și Vârful Măgura (1307 m), loc de belvedere asupra întregii zone. Un traseu relativ scurt, dar solicitant, în aprox. 2.5 - 3 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 800 m diferență de nivel.

Traseul pornește de lângă o troiță de pe Valea Morii, aflată la o intersecție cu şoseaua dintre Cisnădie şi Sadu. Urmăm drumul forestier ce urcă către Dealul Sadului, traversând firele pârâului Valea Morii, apoi ținem un drum de căruţă ce urcă aprig în serpentine, prin pădure, până pe culme, pe sub Vf. Chicioarei (1021 m).

La cca. 2 h de la start, ieșim din pădure și continuăm urcarea pe păşuni întinse. După ce întâlnim varianta CR (traseul 9) ce urcă în culme dinspre Valea Sadului, la scurt timp, primind din dreapta traseul principal BR (traseul 1), pe care-l urmăm la vest. După ce trecem de fostul refugiu Măgura și de un releu, continuăm urcarea până pe Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului), cu priveliști frumoase spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare. Aici ajung mai multe trasee dinspre Cisnădie (CR, CA și TR) pe care putem încheia practic un circuit

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Morii - Vârful Măgura in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră