Touristik Label - 1207MN54: Valea Rea - Curmătura Maliţei

Legătura Valea Rea - Curmătura Maliţei
Traseul 54 Triunghi Roșu face legătura între Valea Rea (zona Balta Pojarnei) și Curmătura Maliței. Urmăm un drum forestier până în Culmea Muntelui Furfuescu, printr-o zonă de exploatări forestiere, trece de stâna Furfuescu și urcă în Curmătura Maliței. Priveliști spre V. Rea și Culmea Malița, însă peisajul dezolant al tăierilor de pădure, lasă un gust amar.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,40km
Durată
2:45-3:15h
Urcare
781m
Coborâre
173m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Valea Rea, urcăm pe un drum forestier modernizat până când ajungem într-o zonă haotică rămasă în urma unei exploatări forestiere agresive. În faţă se deschide un tablou dezolant cu mai multe muchii complet defrişate. Intrăm în zona de defrişare şi urcăm pe reţeaua de drumuri forestiere alegân...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Valea Rea - Curmătura Maliţei

Descriere

Traseul 54 TR leagă Valea Rea de Curmătura Maliței, pe un parcurs greu de urmărit din cauza tăierilor de pădure. Deși scurt, este un traseu dificil, greu de urmărit, cu aprox. 800 m diferențe de nivel, în cca. 3-3.5 h de drumeție. 

Ca să ajungem la Balta Pojarnei urmăm TR (...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Marcaj rar, pierdut din cauza defrişărilor.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Rea - Curmătura Maliţei în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului FLORINACHE

In prima parte a traseului trebuie sa avem grija la "poteca", intrucat nu exista marcaje (din cauza defrisarilor masive). Poteca este de fapt, drumul forestier facut cand s-a defrisat padurea. In partea a doua a traseului ne bucuram de cateva treceri peste paraul Furfuescu si Hotarele, apoi ajungem la Curmatura Malitei (intalnim marcaje, si poteca )

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră