Touristik Label - 623MN09: Valea Sadului - Vârful Măgura

Legătura Râul Sadului - Vârful Măgura
Traseul 9 Cruce Roșie face legătura între Valea Sadului (Uzina electrică Sadu II) și Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului). Un parcurs pitoresc prin pădure și pe păşuni întinse cu sălașe de vară, cu priveliști spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,50km
Durată
2:00-2:45h
Urcare
833m
Coborâre
68m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din şoseaua DJ105G din faţa Uzinei electrice Sadu II. Pornim pe un drum de pământ amenajat particular, pe care urcăm 20-30 minute ajungând la limita pădurii prin care trecem pe poteca marcată circa 10 minute. Ieşim din pădure, trecem pe lângă un sălaş şi începem să urcăm dealul cu păşuni întinse şi pantă abruptă pe o cărare puţin vizibilă şi nemarcată, întâlnind pe alocuri sălaşe. Cotim uşor stânga trecem pe lângă un astfel de sălaş de unde urcăm dealul din faţa noastră. După acest urcuş accentuat întâlnim traseul PA. Cotim stânga şi în scurt timp intersectăm traseul BR şi în 10-15 minute ajungem pe Vf. Măgura.

Etape

Valea Sadului - Vârful Măgura

Descriere

 

Traseul 9 CR face legătura între zona Uzinei electrice Sadu II și Vârful Măgura, loc de belvedere asupra întregii zone. Un traseu scurt, dar solicitant, în aprox. 2 - 3 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 800 m diferențe de nivel.

Din fața Uzinei electrice Sadu II, aflată pe Valea Sadului dincolo de localitatea Râul Sadului și barajul Lacul Sadului, urmăm un drum amenajat care urcă pe la o stână și ajunge apoi la limita pădurii. Continuăm pe potecă și străbatem pădurea, ieșind lângă un sălaş, de unde urcăm la deal abrupt. Străbatem păşuni întinse, unde cărarea e mai puțin vizibilă. Mai sus întâlnim alte sălașe, un izvor și păstrăm direcția N, urcând aprig. Sus în culme întâlnim traseul cicloturistic PA (traseul 10) - dinspre Sadu și continuăm pe drumul de culme, primind din dreapta, la scurt timp, traseul principal BR (traseul 1), pe care-l urmăm la vest. 

După ce trecem de fostul refugiu Măgura și de un releu, continuăm urcarea până pe Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului), cu priveliști frumoase spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Sadului - Vârful Măgura in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră