Touristik Label - 907MN22: Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

Circuitul Piscul Negru - Vârful Lespezi - retur
Traseul 22 Punct Roșu face circuitul Vârfului Lespezi cu pornire de la Complexul Turistic Piscul Negru. Traseul nu pare dificil la prima vedere, dar are urcări solicitante ce pot pune probleme. De la Stânele din Lespezi se recomandă urcarea pe Piciorul Lespezi. Urcarea prin Șaua Lespezi are câteva pasaje mai expuse. Perspective spre culmile înconjurătoare și v\rfurile gemene Lespezi și Călțun, aflate în apropierea crestei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,80km
Durată
5:45-6:15h
Urcare
1343m
Coborâre
1343m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Complexul Turistic Piscul Negru, urcăm prin pădure spre NV pe poteca care intersectează de mai multe ori un drum de TAF. Ţinem marcajul până când ajungem la o stână aşezată pe culme. Urcăm pe sub stână pe versantul vestic al culmii şi apoi urcăm în diagonală spre culme. După ce atingem Culm...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Complexul Turistic Piscul Negru - Piciorul Lespezi - Vf. Lespezi - Muntele Podeanu - Valea sudică Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

Descriere

Traseul 22 PR vizitează Vârful Lespezi (2522 m) cu pornire de la Complexul Turistic Piscul Negru. Este un traseu solicitant, cu peste. 1300 m diferențe de nivel, în cca. 6 h de drumeție. Iarna, se recomandă echipament specific traseelor alpine.

De la Complexul Turistic Piscul Negru, trecem...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Dumitru Troanca

Am parcurs traseul în data de 27 iunie 2023.
Marcajul PR de la Complexul Piscul Negru până pe vf. Lespezi e cât de cât ok, pe alocuri mai șters. Totuși, din loc în loc există și stâlpi de metal care îți dau o idee despre direcție, chiar și dacă este zăpadă pe traseu.
Coborârea de pe Vf. lespezi către Șaua Lespezi e caracterizată de marcaj PR exclusiv pe pietre (de niciun folos iarna) și FOARTE șters, aproape invizibil. Trebuie remarcat acolo.
Odată ajunși în Șaua Lespezi, am căutat ca proștii punctul roșu care, subit, a fost înlocuit de un triunghi roșu. Neavând posibilitatea de conectare la date mobile acolo, am decis să coborâm pe el, având în vedere că ducea către direcția unde trebuia să ajungem noi. Marcajul TR a fost mai vizibil decât PR dintre vârf și șa, dar (cu excepția a doi stâlpi de metal), din nou pe pietre. Mai mult, poteca aproape inexistentă, practic am coborât printre jnepeni și vegetația din valea respectivă.
Cred că ar trebui să înlocuiți PR din varianta de urcare de la Stâna Lespezi către Șaua Lespezi cu TR sau să faceți demersuri la Salvamont sau la În slujba muntelui să remarcheze acea porțiune (și) cu PR. Altfel, induceți turiștii în eroare.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Multumim pentru observatii. Vom investiga situatia.

Carari cu soare!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Muresan Cristiana Maria

Traseul de coborare de pe Vf. Lespezi spre Seuta Lespezilor cu punct de oprire la Stana Lespezi de unde incepe drumul prin padure spre Complex Piscul Negru pe care aplicatia il propune ( oarecum tip circuit) punct rosu e inlocuit de triunghi rosu , iar traseul nu e foarte frecventat, practic cararea e inexistenta, foarte multa vegetatie, la un moment dat cauti loc de traversare a unui parau ( poate chiar te descalti ca e mai sigur sa treci asa) , am scurtat din traseu , dar pana la urma am dat de o carare cu cativa brazi care ducea spre Stana Lespezi.
Traseul nu e gresit, doar ca nu e foarte frecventat si atunci pentru drumetii mai putin experimentati cam da batai de cap. Personal as alege acelasi traseu pe care am urcat spre Vf Lespezi si la intoarcere!!!
Multumesc, Muntii Nostri! Sper sa fie de folos si pentru alti muntomani!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Valeria7

Am făcut acest traseu acum trei zile cu urcare pe Piciorul Lespezi (punct roșu marcat bine) și coborâre pe Șaua Lespezi (punctul roșu era aproape inexistent). Am urmărit harta gps din aplicația Munții Noștri și am ajuns la concluzia că marcajul triunghi roșu pe coborâre prin Șaua Lespezi este ok de urmărit, întrucât punctul roșu lipsește în cea mai mare parte sau este foarte șters. Într-o zi senină, oricum zona cu Stâna Lespezi se vede foarte devreme și funcționează ca un punct de reper foarte bun acolo unde marcajele dau de furcă. Am făcut 8 ore și un sfert, din care 2 ore popas, dar am și pierdut puțin timp să căutăm marcajele, să verificăm harta, etc. Cu toate acestea, a fost un traseu foarte fain, mediu ca dificultate. Nu a fost nimic tehnic, însă. La săritoarea aceea, am ocolit stânca pe potecă normală, fără niciun risc. E adevărat, vremea a fost uscată.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră