Touristik Label - 911MN20: Barajul Tarniţa - Piatra lui Lucaci - Barajul Tarniţa

Circuitul Piatra lui Lucaci
Traseul 20 Punct Roșu este traseul în circuit de acces spre locul de belvedere Piatra lui Lucaci, ce oferă priveliști spectaculoase. Putem admira lacul Tarnița până la coada Lacului, Golful Râșca, pintenii stâncoși limitrofi și pădurile M. Ijar, Fărcașu ș.a.
4.666665

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,10km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
630m
Coborâre
690m
Vârf
891m

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit pentru vizitarea formaţiunii stâncoase Piatra lui Lucaci. Pornim din dreptul barajului Tarniţa și merge pe drumul din partea sa nordică, împreună cu traseul numărul 19, marcat cu bandă albastră. Trecem pe lângă baza salvamont cu peretele amenajat pentru escaladă de vizav...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Barajul Tarniţa - Piatra lui Lucaci - Barajul Tarniţa

Descriere

Traseul 20 PR este traseul în circuit pentru vizitarea formaţiunii stâncoase Piatra lui Lucaci, loc de belvedere spectaculos asupra lacului Tarnița și culmilor înconjurătoare. Este un traseu destul de dificil, cu cca. 600 m diferențe...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaje refăcute. Traseu periculos iarna între Barajul Tarniţa și Golful Râșca. Poteca traversează vâlcele abrupte și alunecoase.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Barajul Tarniţa - Piatra lui Lucaci - Barajul Tarniţa în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4.7 (3 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului oana.g

Circuitul are defapt 16 km si dureaza cam 7 ore. Pana la Piatra lui Lucaci sunt 8 km si dureaza 3 ore. Foarte frumoasa privelistea si toate zonele de pe langa lac. 

imaginea utilizatorului ioana moldovan

A fost primul traseu pe care l-am parcurs utilizand indicatiile si harta de aici, totul a decurs perfect, vremea a fost minunata.

 

imaginea utilizatorului RoxanaC

Un traseu foarte frumos, se merge prin padure, este insemnat peste tot.

imaginea utilizatorului shinysimo

De departe, cel mai fain loc de langa Cluj!

imaginea utilizatorului lemeni

Traseu frumos dar datele prezentate nu sunt corecte.

Traseul real peste 15 km intrucat masina se lasa la baraj.  Eventual mentionat ca drumul la nivelul lacului este dificil cu inclinatie laterala mare. Daca traseul e dupa ploaie, f dificil.

Avertizare pentru cei mai putin antrenati sau pentru cei mai in varsat

 

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună ziua! 

Traseele au locul de start in funcție de stituația în teren. Multe din ele folosesc drumuri forestiere sau de TAF care au bariere. Un traseu nu este înregistrat tot timpul de la locul unde lași mașina, există mașini care pot urca altele nu :)

legat de Înclinație acest aspect este descris atât în indicațiile de orientare cat și în secțiunea Descriere.....De-asta este nevoi să pornim la drum după ce ne documentăm cu atenție, nu toate traseele sunt ușoare, tratați-le ca atare și citiți!

 

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

În indicații de orientare se face referirea " De la formaţiunea stâncoasă, coborâm puţin spre oglida lacului, trecem prin trei zone cu grohotiș și continuăm de-a lungul malului lacului, fiind atenţi la traversările de vâlcele."

De asemenea, în descriere am spus așa?: "Revenim la Barajul Tarniţa pe malul lacului, atenţi la traversările de vâlcele. Poteca este îngustă sau lipsește. Pericol de alunecare în apă, mai ales când plouă."

Documentarea în prealabil a traseului este literă de lege înainte de a porni în traseu!

 

 

imaginea utilizatorului Tibi P.

Multe dintre datele pe care le-am gasit au fost contradictorii, asa ca lasam aici experienta noastra de ieri. Inainte de a incepe traseul ne-am intalnit cu un salvamontist si am urmat indicatiile lui.

Traseul este marcat de la inceput pana la sfarsit. "Piatra lui Lucaci" este traseul veritabil, fiind numit dupa un miner din zona. "Piatra lui Dan" e de vreo doi ani, numita dupa "un fotograf care a gasit si el o piatra":)). De fapt se numeste Piatra Corbilor, pentru ca aici este una dintre cele doua colonii de corbi vorbitori.

Revenind, dupa cum apare si in descrierea traseului. dupa sirul de case, la prima bifurcatie, e indicat sa mergeti pe drumul din dreapta. Acesta merge prin padure si e mult mai usor. Am vazut ca multa lume face stanga, pe marginea lacului, care e mai degraba drumul de intoarcere (mai dificil). Asadar, alegeti dreapta, iar cand ajungeti la a doua bifurcatie-aici alegeti drumul din stanga, conform marcajului. Nu mai sunt alegeri de facut pana la Piatra lui Lucaci. Inainte de destinatie veti trece pe un fel de platou de unde se pot vedea Cheile Turzii. De la Piatra lui Lucaci va puteti intoarce pe unde ati venit sau pe langa lac (mai dificil si mai lung, dar cu alte perspective). [La Piatra lui Lucaci, sus, exista si un alt marcaj, rosu-alb-rosu (la stanga marcajului pe care l-ati urmarit), ce va duce intr-un punct de belvedere de unde se poate vedea Clujul. Dureaza 4 min]. Reveniti la Piatra lui Lucaci si decideti pe unde vreti sa va intoarceti la baraj.

Circuitul nu dureaza 3 ore jumatate sau 4 ore, mai ales daca sunteti incepatori sau sunt oameni care merg mai greu. Noua ne-a luat 7 ore, cu pauza de o ora sus plus alte pauze pe drum. Traseul este de dificultate medie, asa cum zice si aplicatia, si necesita incaltaminte adecvata! Un hamac si un binoclu va pot face excursia mai interesanta. Drum bun!

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Bună. Într-adevăr marcajele au fost făcute în această vară (2020), însă la data parcurgerii în teren (2015), si lansarii hartii (2016), situatia in teren era deficitara. 

Cat despre Piatra lui Dan, acela este un traseu nemarcat (fost traseu omologat prin anii 2000) și care a ajuns cunoscut clujenilor ca Piatra lui Dan, iar localnicii si salvamont il precizeaza ca Piatra Corbilor...asa cum este scris si de noi intr-un articol care vorbeste pe larg despre cele 2 obiective. https://muntii-nostri.ro/ro/povestiri/tarnita-verde-belvedere-de-pe-piatra-lui-lucaci-si-piatra-lui-dan

Legat de traseu, urcarea pe marginea lacului (mai expusa si mai abrupta) ajunge mai rapid la Piatra Lui Lucaci, motiv pentru care este aleasa de majoritatea, intrucat nu toti doresc circuit.

Am parcurs circuitul integral in urcare pe marginea lacului si revenire la baraj in aprox 3.5 h. Timpii sunt precisi.  Atat descierea cat si detaliile traseului spune clar ca e un traseu mediu cu cca 600 m diferente de nivel (urcari).

Documentarea în prealabil a traseului este literă de lege înainte de a porni în traseu!

imaginea utilizatorului MihaiC

Frumos traseu. Merita parcurs. Intr-adevar e mai lung avand in vedere ca traseul porneste de la baraj. Cam 13.5km am avut eu pe gps. 

imaginea utilizatorului Ianina

Am parcurs 22 km. 20.05.2021.

Un loc deosebit păcat ca a plouat ff mult. 

Este ff important sa reveniți pe același traseu pe care ați mers.l..urcat.Altfel dacă veți continua traseul pentru întoarcere pe malul lacului veți face 7 ore cum am făcut și noi, foarte abrupt la coborâre, înguste potecile. Am avut 4 câini cu noi care ne.au vegheat tot drumul, au venit cu noi de lângă salvamont. Au 2 pui mici. Dacă mergeți duceți mâncare pentru a.i hrăni. Noi nu am știut, k altfel duceam un portbagaj de mâncare. Am plâns când am plecat. Sunt suflete minunate. 

imaginea utilizatorului Andreea Marincov

Ati facut 7 ore dus-intors?

Incerc sa imi fac o idee pentru ca as veni din Timisoara si sa stiu daca trebuie sa imi caut cazare...

imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Traseul e circuit Punct Roșu și durează minim 3-4 h.

imaginea utilizatorului lorelorena238

Se fac cam 5 ore dus intors..noi am mai facut un popas sus. Am ajuns pe traseul care duce spre Baraj pe noapte..nu recomand sa mergeti noaptea

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră